Etter flere triste kunngjøringer: Nå er det gode nyheter for Jonas Vingegaard

29/06/2024 21:00

Emma

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Nå er det gode nyheter for Jonas Vingegaard.

Den danske sykkelstjernen var i humør for hat-trick da årets utgave av Tour de France ble arrangert.

Men på etappe 4 av det prestisjetunge rittet Baskerland rundt havnet den ydmyke Glyngøre i en voldsom krasj, som nå har ført til et kappløp mot tiden for å bli klar til Tour de France.

Heldigvis er den ydmyke Glyngøre-gutten nå tilbake på sykkelen, og det betyr også at Tour de France-spekulasjonene ruller av gårde på det store bladet.

Men skulle den danske sykkelstjernen være klar når årets Tour de France starter 29. juni, vil det være uten to av lagets største profiler.

Dylan van Baarle og Steven Kruijswijk måtte fraktes bort i ambulanser under prestisjetunge Critérium du Dauphiné, og begge stjernene blir ikke klare til start i verdens største sykkelritt.

Men selv om de uheldige hendelsene har kommet som perler på en snor for det nederlandske laget, er det nå god grunn til å smile litt ekstra.

Ifølge den belgiske avisen Het Laatste Nieuws er Visma - Lease a Bike i full gang med å styrke laget til neste år. Dermed har de vært i dialog med Simon Yates, og ifølge den belgiske avisen er en overgang svært nær å være på plass.

I fjor var han en av rytterne som forsøkte å hindre Jonas Vingegaards suksess i Tour de France. Det hadde han imidlertid ikke så stor suksess med. På den annen side kan han neste år hjelpe danskene til triumf, da han ikke vil forlenge kontrakten med Jayco-AIUla-laget.

Det betyr at han kan gå fritt til et annet lag etter denne sesongen. Det er nok flere lag som er klare til å gi ham kontrakt, men skal man tro Het Laatste Nieuws har valget allerede falt på Visma - Lease a Bike.

Han ser imidlertid ikke på det som noe problem at han skal sykle som støtterytter for Jonas Vingegaard. Ifølge den belgiske avisen er han faktisk på jakt etter et lag der han ikke trenger å være den store stjernen. I Visma kan han lene seg på ryttere som Jonas Vingegaard eller Wout van Aert.

Dermed kan han ende opp med å ta på seg en rolle som er ganske lik broren Adam Yates i UAE Team Emirates, der Tadej Pogacar er den store rollen.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.