Etter noen turbulente år: Nå har det skjedd noe helt spesielt med Mathias Gidsel

29/03/2024 19:00

Emma Sletta

Sport
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Han hadde en hovedrolle da Danmark vant EM-sølv tidligere i år.

Det er ikke lenge siden en skuffet Mathias Gidsel sto foran kameraene etter det danske håndballandslagets uheldige nederlag i EM-finalen mot stormakten Frankrike.

Siden den gang har de danske guttene returnert til sine respektive klubber, som i Mathias Gidsels tilfelle er tyske Füchse Berlin.

Selv om gullmedaljen uteble, var det likevel mye positivt å ta med seg fra finaleomgangen - blant annet en flott prestasjon av Mathias Gidsel.

Og nå har det danske håndballmiljøet igjen god grunn til å glede seg, ettersom Mathias Gidsel nå er offisielt kåret til verdens beste håndballspiller av Det internasjonale håndballforbundet (IHF).

Det skriver B.T.

Denne prisen markerer en milepæl i gisselkarrieren, da han mottar denne æren for første gang, og samtidig blir han den tredje dansken noensinne som oppnår denne ærefulle tittelen.

Han følger i fotsporene til de danske håndballlegendene Mikkel Hansen og Niklas Landin, som har vunnet prisen henholdsvis tre og to ganger.

Gidsels reise til toppen av håndballverdenen har vært intet mindre enn spektakulær. Han fikk sitt store gjennombrudd under VM i Egypt i 2021, der han spilte en avgjørende rolle for Danmarks gullvinnende lag. Siden den gang har Gidsel konsekvent levert prestasjoner på et ekstraordinært høyt nivå, både for det danske landslaget og klubben hans, Füchse Berlin, og sementert sin status som et av sportens største talenter.

Det er ikke bare på banen at Gidsel har imponert. Lagkamerater og motstandere har lenge anerkjent hans evner og betraktet ham som den beste i verden - en betegnelse som nå er offisielt bekreftet av IHF. Denne anerkjennelsen er et tydelig bevis på Gidsels utrolige talent og dedikasjon til sporten.

I tillegg til Gidsel ble norske Henny Reistad, som spiller for Team Esbjerg, kåret til verdens beste kvinnelige håndballspiller, og det færøyske talentet fra THW Kiel, Elias Ellefsen á Skipagøtu, fikk tittelen verdens beste ungdomsspiller. Dette understreker Nordens sterke posisjon i verdenshåndballen.