Få er klar over det: Dette var Jonas Vingegaard før navnebyttet

21/02/2024 07:00

Emma

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Få mennesker er klar over dette.

I 2022 vant Jonas Vingegaard verdens største etapperitt, Tour de France, for første gang, og ble deretter kåret til Årets idrettsnavn 2022 i Danmark.

I 2023 klarte rytteren fra Glyngør nok en gang å krysse den ikoniske målstreken på Champs-Élysées i Paris og dra den gule trøya over hodet som sammenlagtvinner av Touren.

I tillegg til å stå øverst på pallen i Tour de France og også ta en solid etappeseier i det ikoniske rittet, har Jonas Vingegaard stått øverst på pallen i flere andre ritt i 2023.

Den danske syklisten vant Critérium du Dauphiné med to etappeseire på veien. Han vant med tre etappeseire samt poengtrøya Tour of the Baskerland. Vingegaard kan også hylles som vinner av Gran Camiño, og i tillegg har Vingegaard vunnet en etappe i Paris-Nice og blitt nummer to sammenlagt i Vuelta a Espana.

Og om 2024 blir nok et vellykket år for den ydmyke Glyngore-gutten, gjenstår å se.

Om ikke lenge begynner i hvert fall den nye sesongen, og som så mange andre sesonger er verdens største sykkelritt nok en gang et av de store fokusområdene for det nederlandske laget.

Men en ting blir helt annerledes når den danske sykkelstjernen setter seg i salen.

Etter ekteskapet med Trine Marie Hansen har Jonas Vingegaard valgt å bytte ut sitt eget etternavn med konas.

Det står det på UCIs nettsider.

I fremtiden vil den alltid populære sykkelstjernen være Jonas Vingegaard Hansen og ikke Jonas Vingegaard Rasmussen som tidligere.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.