Feiringen gikk helt galt: Endte på sykehuset

18/05/2022 09:07

Emma Sletta

Sport
Her kan du se at Girmay ikke kan åpne venstre øye. / Foto: Ritzau Scanpix
Her kan du se at Girmay ikke kan åpne venstre øye. / Foto: Ritzau Scanpix
Wanty-Goberts Biniam Girmay måtte på sykehus da en korkprop traff han i øyet. Nå er han tvilsom på 11. Etape.

Biniam Girmay har tatt sykkelverdenen med storm i det siste, og tirsdag visste han igjen klassen.

Wanty-Gobert-rytteren vant 10. Etape av Giro d'Italia, men han vil sannsynligvis øve på feiringsdelen. På den påfølgende pallen gikk det galt for Girmay.

Tro mot tradisjonen skulle han poppe en flaske musserende vin, men korken fikk sitt eget øye. Seierherren fullførte feiringen, men deretter ble han kjørt til sykehuset. Det skriver blant annet Velonews.

Det betydde også at den 22 år gamle afrikaneren ikke møtte opp på pressekonferansen. Siden den gang skrev den belgiske sykkelreporteren Renaat Schotte på Twitter at Girmay har forlatt det samme sykehuset med et klapp på øyet. Laget vil onsdag kunngjøre om han er i stand til å fortsette i løpet. Schottes innlegg støttes av et bilde.

Girmay slo Mathieu van der Poel i en lang sprint på 10. Etape. Og faktisk prøvde den nederlandske rivalen noe lignende tidligere under den italienske Grand Tour.

Da han vant 1. Etape, slet han så mye med å få propen av at den til slutt fløy opp og traff skulderen hans.

 

 

Læs også:

Hell eddik i vaskemaskinen: Når du ser hvorfor vil du aldri gjør noe annet Klesvask kan være veldig kjedelig, men selvfølgelig er nyvaskede klær alltid hyggelig. Personlig elsker jeg følelsen og lukten av helt rene klær. Jeg er nok ikke alene om dette.