Fik bot for å ha på short: Nå betaler PINK!

28/07/2021 13:20

Emma Sletta

Sport
De norske beach håndball jentene fik i forrige uke en bot fra EHF (Europeiske håndball forbund) for å ha på short under en EM kamp.

En av reglene som gjelder når det kommer til beach håndball er at kvinner skal spille i bikinitruse. 

Det norske kvinnenelandslaget i beach håndball kunne i forrge uke krone seg med en fjerdeplass og en god følelse etter å ha gått imot kleskode-reglementet, som så mange lenge har vært kritisk til.

De norske kvinnene valgte nemlig å droppe bikinitrusa til stor glede for korte tights.

– Det var veldig spontant. Vi tenkte at «nå gjør vi det bare, så ser vi hva som skjer», forteller Katinka Haltvik til NRK.

Det var før EM startet at flere av kvinnelagene klaget over at de blir «tvunget» til å spille i truser. 

Norge sendte en søknad om å spille i tights, og fikk beskjed om at brudd på reglementet ga bøter.

Den boten var det norske håndballforbundet villig til å ta, så derfor stilte de opp i shorts i deres siste kamp.

PINK! vill betale

Etter at protesten har fått massiv oppmerksomhet verden over, har superstjernen PINK! Skrevet på hennes twitter konto at hun med glede vil betale boten for det norske håndball forbund, og tilføyer også at EHF burde bli meldt for sexsisme.

På twitter skriver hun:

«Jeg er VELDIG stolt av det norske kvinnelige strandhåndballlaget FOR Å PROTESTERE MOT DE VELDIG SEXISTISKE REGLENE OM "uniformen". Det europeiske håndballforbundet BØR MELDES FOR SEXISME. Bra jobba, damer. Jeg betaler gjerne bøtene for dere. Fortsett det gode.»

Foto: Twitter

Flere har svart på Pink sinn twitt og er veldig enige i at det ikke er greit at tøy reglene er så forskkelige fra om man er mann eller kvinne. 

En av brukerne skriver:

"Når mennene driver med en sport iført lange shorts og tanktopper, men kvinnene KREVES å ha på seg bikinitopper og underdeler, DET er sexisme! Så la kvinnene ha det samme som mennene, eller få mennene til å spille i Speedos."