Foden og Haaland sørger for derbyseier til Manchester City

04/03/2024 09:00

Mikkel Sletta

Sport
Manchester United forsvarte seg lenge og godt, men Manchester City vant søndagens derby i Premier League.

Manchester City viste søndag at laget er en klasse bedre enn Manchester United for øyeblikket. Det endte med 3-1-seier til City i søndagens Premier League-derby.

United bet imidlertid godt fra seg, og det luktet lenge som en overraskelse på Etihad.

Mot spill og sjanser ledet Manchester United 1-0 etter åtte minutter på et drømmemål.

Et langt spark fra United-keeper André Onana havnet hos Bruno Fernandes, som holdt godt på ballen og la til rette for Marcus Rashford.

Den ofte utskjelte engelske landslagsspilleren hamret ballen og den gikk inn via tverrliggeren. Det kunne ikke vært vakrere.

Manchester City fortsatte å ha ballen rundt tre fjerdedeler av tiden, og det ble også skapt mange sjanser for hjemmelaget til å utligne i første omgang.

Erik ten Hags menn overlot alt initiativet til Manchester City, som så tålmodig etter et mål.

Phil Foden fikk fri, men Onana kom seg godt ut av målet og reddet til corner.

Erling Haaland hadde ikke sin beste dag, og etter noen sporadiske sjanser fikk nordmannen en av den slags sjanser han vanligvis scorer på.

Helt fri foran mål måtte Haaland bare sette en kroppsdel ​​på ballen for å sende den inn i feltet, men ballen gikk over mål etter en avslutning med foten kort før pause.

Kampmønsteret gjentok seg store deler av andre omgang, men City fant plutselig en større skarphet foran målet.

Spesielt Phil Foden var i strålende spillehumør, og den engelske landslagsspilleren nettet to ganger og var dermed hovedarkitekten bak seieren.

Ti minutter ut i andre omgang leverte Foden en perle av et mål til rivaliserende Rashfords da Citys offensive midtbanespiller banket ballen i hjørnet.

United prøvde å holde seg til det ene poenget, men det ble for mange hull i forsvaret.

Phil Foden kombinert med innbytter Julian Alvarez for å løpe unna Uniteds tunge midtbanespillere til 2-1 etter 80 minutter.

United slapp inn nok et mål i tilleggstid.

Denne gangen var Haaland på hugget da Uniteds innbytter midtbanespiller Sofyan Amrabat mistet ballen. Nordmannen takket for gaven og plasserte den forbi Onana og ned i lengste hjørne.

Med seieren har Manchester City nå et enkelt poeng foran Liverpool, som topper ligaen. United er nummer seks i serien.