Gjett hvilket sted i Norge som vil søke OL i 2026

30/10/2017 16:15

Anniken Hauge

Sport
Telemark
Telemark
Lillehammer får nå en konkurrent fra vest.

Telemark ønsker nå å søke om OL i 2026, og Lillehammer får derfor en konkurrent i fra vest.

Tirsdag klokken 12 på Gaustadtoppen skal Telemark fortelle om sine planer for vinter-OL i 2026, skriver NRK.

- Jeg kan bekrefte at vi ønsker å få vinter-OL til Telemark, men har ingen kommentarer utover det, sier leder i Telemark idrettskrets, Geir Berge Nordtveit. 

Telemark, Vestfold og Buskerud diskuterte en OL-søknad allerede i 2004. Den gangen ble det ikke noe av, og istedet brukte norsk idrett mange millioner kroner for både Tromsø sin søknad og senere Oslos søknad, skriver VG.

- Vi hilser alle positive initiativ rundt det å arrangere et vinter-OL/Paralympics velkommen. Det viser engasjement og store ambisjoner på grasrota i idretts-Norge rundt en eventuell ny søknad. Flere landsdeler har uttrykt interesse for å søke. Det vi gjør nå er å registrere disse, og ha tett dialog med myndighetene. Vi i Norges idrettsforbund er positive til alle engasjementene rundt omkring i landet om å arrangere vinter-OL og Paralympics, sier idrettspresident Tom Tvedt i en pressemelding i dag.

Neste vinter-OL arrangeres i Pyeongchang i Sør-Korea i 2018, og Beijing i Kina har vinter-OL 2022. 

International Olympic Committee (IOC) har gjennomført en reform for å få vinter-OL tilbake til de tradisjonelle vinterstedene igjen, altså primært Europa og Nord-Amerika, ifølge Dagbladet. Avisen skriver også at de erfarer at gruppa bak Telemark 2026 ser på dette som positivt med tanke på sjansene for å få olympiaden om ni år.

Ifølge VG leker Stockholm også med tanken om å arrangere OL i 2026.