Håndballlegenden Mikkel Hansen legger skoa på hylla

03/04/2024 07:03

Emma Sletta

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Aalborg Håndball og Mikkel Hansen har kalt inn til pressekonferanse onsdag klokken 12.30.

Danmarks største håndballstjerne noensinne tar snart farvel med sporten der han har vært en av verdens beste i over 15 år.

Ifølge danske TV 2 Sports opplysninger har Mikkel Hansen bestemt seg for å avslutte karrieren etter denne sesongen.

Det vil den 36 år gamle landslagsprofilen kunngjøre for offentligheten på en pressekonferanse idag, onsdag, klokken 12.30, som Aalborg Håndball og Mikkel Hansen har oppfordret til for å «fortelle mer om det fremtidige samarbeidet mellom partene».

Ifølge innkallingen har ingen av partene noen kommentar før pressekonferansen.

Enestående karriere

Mikkel Hansen har spilt 266 landskamper for Danmark, scoret 1350 mål og kan – dersom han blir tatt ut til sommerens OL – avslutte en fremragende karriere i den franske hovedstaden Paris, som har betydd så mye for ham.

Det var i Paris at Mikkel Hansen spilte i 10 sesonger før han returnerte til dansk håndball med overgangen til Aalborg for snart to år siden.

Tidligere har han også spilt for AG København, Barcelona og GOG, han har blitt kåret til verdens beste håndballspiller tre ganger – i 2011, 2015 og 2018 – og han har vunnet nesten alt en håndballspiller kan vinne. EM, VM, OL og utallige mesterskap.

Bare Champions League-trofeet har så langt aldri blitt løftet av håndballstjernen. Det kan han likevel få til med Aalborg denne sesongen.

Mikkel Hansen har offisiell kontrakt med Aalborg ut en sesong til – til sommeren 2025.