Ingen har før gjort det, Jonas Vingegaard gjorde i går

01/07/2024 10:00

Emma

Sport
Foto: Rui vale Sousa / Shutterstock.com
Vingegaard er kommet godt fra land i årets Tour de France.

Lørdag lød den etterlengtede starten på årets Tour de France i Firenze.

Den to ganger regjerende mesteren Jonas Vingegaard skal nok en gang kjempe mot Pogacar og de andre klassifikasjonsrytterne, og en klassifiseringskamp var faktisk allerede spolert for tilskuerne på etappe 2 søndag.

Etappe to av Tour de France bød på dramatikk på den ikoniske San Luca-klatringen.

Med en gjennomsnittlig stigning på 10,6 over 1,9 kilometer, er San Luca kjent for å utfordre selv de mest erfarne syklistene til tross for at det er en kort stigning.

På stigningen syklet UAE et hardt tempo, og mot de siste meterne av stigningen angrep den slovenske stjernen Pogacar med en eksplosiv akselerasjon.

Vingegaard klarte å ta igjen hjulet til Pogacar og følge tempoet oppover stigningen, noe som i seg selv var en prestasjon.

Men det var ikke det eneste som gjorde danskens prestasjon bemerkelsesverdig. Ifølge Tour de France satte Vingegaard rekord på San Luca-klatringen med tiden 5.05, noe som er raskere enn den forrige rekorden satt av rytterne Simon Yates og Michael Woods i 2023.

Den offisielle Tour de France-profilen kommenterte på sosiale medier X: «Han var den eneste som kunne følge Tadej Pogacars angrep. Da han (Vingegaard, red.) startet klatringen lenger bak, satte han til og med bestetiden på klatringen.

Selv om Vingegaard og Pogacar krysset målstreken sammen og dermed har samme tid på tabellen, tok Pogacar over den gule trøya på grunn av bedre etappeplasseringer.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.