Iran og Norges håndballspillere i tårer: - Et sportslig øyeblikk vi husker, sier norsk stjerne

Foto: Skjermbilde (Twitter)

Irans-keeper Fatemeh Khalili Behfar fikk litt av en opplevelse da hun ble kåret til kampens beste spiller i VM-møtet mot Norge.

Et nederlag på 41-9 lukter ikke akkurat av en hyllest til det tapende lagets keeper.

Men det var faktisk akkurat det som skjedde etter VM-kampen mellom Iran og Norge.

Les også

Første gang siden hjertestansen: Christian Eriksen er tilbake på skjermen

Til tross for de 41 målene mot, møtte Irans-keeper Fatemeh Khalili Behfar en fremtredende kamp mot de mektige norske håndballstjernene. Etter kampen ble hun derfor kåret til kampens beste spiller.

Og mens de norske spillerne trolig hadde takket ja til prisen med et fornøyd smil, ble den iranske keeperen rørt til tårer av den flotte og noe overraskende prisen i et VM.

Artikellen fortsetter under videoen....

 

Hyllet av rørte norske spillere

Kort tid etter at Khalili ble kåret til kampens spiller, stormet lagkameratene bort til henne for å gratulere henne.

Men de var ikke de eneste som fant øyeblikket stort. De norske stjernene hyllet også keeperen med applaus fra midtlinjen, og flere av nordmennene ble berørt av det store øyeblikket.

«Du kan bare se på slutten hvor stort og viktig det er for dem. Dette er den typen sportslige øyeblikk du spiller for. Det er helt fantastisk å se dem,» sier den norske profilen Veronica Kristiansen til TV 2 SPORT.

«Mange av oss hadde tårer i øynene. Det er et sportslig øyeblikk vi husker. De inspirerer mange unge kvinner der ute til å følge drømmene sine, og det er bare helt fantastisk å se det øyeblikket.»

Veronica Kristiansen følges av lagkamerat Emilie Hovden, som også ble påvirket av situasjonen.

- De viser utrolig sportsglede. Jeg var så glad for henne. Det er utrolig å se. Det er historisk at de er med i mesterskapet. Og det så ut som det betydde mye. Det berører meg veldig.

Irans håndballkvinner er for første gang med i VM, og det er ikke mulig å se lagets kamper i hjemlandet.

Hvis iransk fjernsyn endelig velger å vise noe fra VM for kvinner, vil det være stillbilder fra kampen, men utelukkende med iranske spillere, sier en journalist.

Les også

Nå fjernes trusekravet i beach håndball