Johannes Høsflot Klæbo forlater landslaget: "Takk"

24/04/2023 10:44

Emma

Sport
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Skistjernen har bestemt seg å bryte med landslaget.

I løpet av karrieren kan han blant annet skimte med fem OL-gull, seks VM-gull og han har vunnet verdenscupen i langrenn sammenlagt tre ganger.

Forrige uke sådde han for første gang stor tvil om fremtiden i det norske landslaget. Søndag kveld kom imidlertid det endelige svaret – Klæbo dropper landslaget.

Johannes Høsflot Klæbo har bestemt seg for å droppe landslaget fra og med kommende sesong.

De siste ukenes hendelser rundt skiforbundet og landslaget er hovedårsaken til at han nå går sin egen vei.

– Med min avgang så har skiforbundet muligheter til å redusere sine kostnader og i stedet bruke penger på andre utøvere. Ja, nå vil de også slippe å betale for mine høydeopphold. Jeg har flere kamerater på landslaget som jeg føler er blitt dårlig behandlet i denne uttaksprosessen, sier Klæbo i pressemeldingen.

Deler tanker etter sjokkvalget 

I et nytt innlegg på Instagram åpner skistjernen opp om valget og tiden fremover.

"Store endringer før neste sesong…Jeg har bestemt meg for å si nei til å være en del av landslaget for neste sesong. Jeg vet ikke hvordan fremtiden vil se ut, men en ting er sikkert – bestefar vil fortsatt være hovedtrener og pappa min manager. Mye har skjedd på kort tid, men planleggingsprosessen starter nå," skriver 26-åringen. 

 Blant de som heier på Klæbos avgjørelse i kommentarfeltet er John Arne Riise og Petter Northug. 

"Takk", skriver Northug, som også brøt med landslaget i 2013 da han selv var aktiv i sporten.

Peter Northug la skia på hylla i 2016.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.