Jonas Abrahamsen ble historisk i norsk Tour de France-historie: Nå åpner han opp om veien ditt

07/07/2024 07:00

Emma

Sport
Foto: Wordup / NTB
"Det er ganske sykt at du kan torturere kroppen din så mye"

Norske Jonas Abrahamsen fikk en sindsyk start på årets Tour de France.

Allerede første dag skulle Abrahamsen på podiet i Rimini, da han som den rytter med flest fjell poeng, skulle ikleddes prikker.

På pallen måtte han også gå etter den andre etappen, hvor han ble nummer to, og i tillegg til prikker fikk han også den grønne poengtrøya.

Abrahamsen har vakt stor oppsikt i mediene – og det er ikke for hva som helst.

I en artikkel TV 2 Norge har laget, poserer den 28 år gamle Uno-X-rytteren på sykkelen uten et fnugg på kroppen. 

Stemningsbomben har et budskap

Journalist Magnus Aarre i TV 2 har fortalt til danske TV 2 Sport at Jonas Abrahamsen er en sann humørbombe som elsker å spre energi og glede på laget. Til tross for dette er fotoserien ikke bare gal og morsom.

Det handler om å formidle et sjeldent budskap om en toppidrettsutøvers fysikk. 

I sine yngre år så Abrahamsen hvor tynne de beste rytterne var, og derfor var målet å bli like tynn.

- Det er ganske sykt at man kan torturere kroppen sin så mye og spise så lite at man utsetter puberteten, sier Abrahamsen.

Da han så karrieren gå nedoverbakke, skjønte han imidlertid at han måtte gjøre en endring. Han gikk opp tjue kilo, vokste seks centimeter og fikk skjegg og hår på brystet.

Den nå 183 centimeter høye nordmannen forteller at han først kom i puberteten da han var mellom 25 og 28 år gammel, og at det derfor er viktig for han å legge fokus på nettopp det temaet.

Utrolig engasjement

I sine yngre år ble Abrahamsen trukket frem som et stort talent som kunne bli like god som Chris Froome.

Etter et par tøffe år var han imidlertid på vei ut av Uno-X-laget, forteller Magnus Aarre. Men det norske sykkellaget beholdt Abrahamsen, og det har de absolutt ikke angret på.

– Han er utrolig positiv. Han er en drøm for et sykkellag, fordi han har så mye energi, sier sportssjef Kurt-Asle Arvesen til TV 2 Sport, før han fortsetter.

– Han er først og fremst en utrolig dedikert rytter. Han spiser riktig, sover riktig og trener riktig – en såkalt 24-timers idrettsutøver, og han har lagt utrolig mye arbeid i det, så det kommer ikke av seg selv. 

Herunder kan du se en video av Jonas Abrahamsens vei til årets Tour de France:

Tour de France kan ses live på TV2, siste etappe går i gang søndag 27. juli.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.