Kan Jonas Vingegaard nå Tour de France etter krasj? Her er idrettslegens vurdering

11/04/2024 21:00

Emma

Sport
Foto: Gil Corzo/Shutterstock
Foto: Gil Corzo/Shutterstock
Hvor lenge er sykkelstjernen ute av salen?

Etter en dramatisk krasj under sykkelrittet Tour of the Basque Country, der Jonas Vingegaard ble sendt rett til sykehus, er sykkelverdenen spent på den danske stjernens deltakelse i årets Tour de France.

Idrettslege Thøger Persson Krogh gir imidlertid et håpefullt svar på om Vingegaards drøm om en tredje seier på rad fortsatt lever.

TV 2 Sport melder at Vingegaard fikk påvist brukne ribbein og brukket kragebein etter ulykken. En situasjon som kan se ut til å sette en stopper for forberedelsene til sommerens store mål.

Men idrettslegen ser lys fremover.

– Han kan reise seg relativt raskt og sitte på treneren og holde formen, og det er alfa og omega i forhold til kampplanen hans, forklarer Thøger Persson Krogh, som understreker viktigheten av at Vingegaard holder seg i form, selv om han ikke kan være på veien.

– I løpet av de første ukene vil han trolig være tilbake og kan opprettholde formen. Løpsmessig blir det nok seks til åtte uker, men det spiller ingen rolle, for det viktigste for Vingegaard er at han klarer å opprettholde formen, fortsetter Krogh.

Det gir håp om at Vingegaard, til tross for utfordringene, vil være klar for startstreken 29. juni, når Tour de France sparkes i gang, og dansken forhåpentligvis kan snappe sin tredje Tour-seier på rad.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.