Kaotiske scener: Jukset EM-helten?

19/06/2024 17:00

Emma

Sport
Foto: Wikimedia Commons
Alice Finot kom først, ble diskvalifisert, anket, ble ledsaget, fikk en ny klage - og vant til slutt.

Franske Alice Finot var vekselvis jublende glad og klar til å gråte etter at hun krysset målstreken først på 3000 meter hinderløp i EM søndag kveld i siste uke.

Den 33 år gamle franske mesteren hadde vært raskest i finalen. Det var det ingen tvil om, etter at hun hadde spurtslått tyske Gesa Felicitas Krause og engelske Elizabeth Bird på det siste strekket.

Det gikk en time fra hun hadde krysset målstreken til arrangørene kom med motbeskjeden: Hun hadde jukset og ble derfor diskvalifisert. Bakgrunnen var en klage fra det tyske friidrettsforbundet.

Finot sto nå nederst på resultatlisten.

Resultat: Hun gikk fra glede til frustrasjon, mens jubelen økte eksplosivt i den tyske leiren på Felicitas Krause's.

Avgjørelse kl. 00.30

Årsaken var at arrangørene trodde hun hadde tråkket på kanten av løpebanen i en av svingene, noe man ikke har lov til. Og selv om det er diskutabelt hvilken fordel det ville være i så fall for Finot, så er regler regler.

Og løperne har ikke lov til å forlate løpebanen under løpet. Så hun ble diskvalifisert.

Den franske leiren nektet imidlertid å godta avgjørelsen og anket dommen på stedet. Og så måtte arrangørene jobbe overtid, noe de færreste liker på en søndagskveld.

Denne gangen tok det dem et kvarter. Så oppdaterte de resultatlisten, og nå var Finot nummer én igjen. Så endret jubelen leiren igjen.

SÅ appellerte tyskerne, og da måtte arrangørene sukke over det igjen. Denne gangen - og det var rundt 00.30 i går kveld - sto avgjørelsen og tyskerne måtte gi opp for godt.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.