Kollapsen på banen: 17 år gammelt talent død

01/07/2024 18:00

Mikkel Sletta

Sport
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den kun 17 år gamle talentet døde etter å ha kollapset på banen. Dødsårsaken er ukjent.

En 17 år gammel kinesisk badmintonspiller er død etter å ha kollapset på banen under en kamp søndag i Indonesia.

Det skriver nyhetsbyrået AFP mandag morgen.

Den handler om Zhang Zhijie, som deltok i det asiatiske juniormesterskapet i Yogyakarta, Indonesia.

Det var på 11-11 i første sett mot en japansk spiller at Zhang Zhijie plutselig kollapset på banen. Ifølge AFP fikk han behandling på stedet og ble kjørt til sykehus i ambulanse. Men livet hans var ikke til å redde.

Dødsårsaken er ukjent. Han døde klokken 23.20 lokal tid, skriver det asiatiske badmintonforbundet og det indonesiske badmintonforbundet i en felles pressemelding.

– Han ble tatt hånd om av turneringslegen på stedet. Han ble kjørt bort i ambulansen mindre enn to minutter senere. Badmintonverdenen har mistet en talentfull spiller, heter det blant annet i pressemeldingen.

Det kinesiske badmintonforbundet har også kommet med en uttalelse i en pressemelding.

– Zhang Zhijie elsket badminton og var en utmerket idrettsutøver, skriver forbundet.

Dødsfallet har rystet badmintonsporten. Indias OL-medaljevinner PV Sindhu har for eksempel skrevet om det på X. Hun er rystet og sender varme tanker til kineserens familie.

– Verden har mistet et stort talent, skriver hun blant annet.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.