Landslagsspiller anholdt i Dubai

17/03/2024 13:00

Emma Sletta

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den gamle landslagsspilleren er allerede dømt til seks års fengsel.

Den tidligere nederlandske landslagsspilleren Quincy Promes - som i forrige måned ble dømt i Amsterdam til seks års fengsel for å ha deltatt i kokainsmugling - er arrestert i Dubai.

Det melder nyhetsbyrået AFP.

Quincy Promes, som spiller for den russiske klubben Spartak Moskva, ble dømt in absentia av en domstol i Amsterdam 14. februar for å ha vært involvert i smugling av mer enn 1360 kilo kokain i 2020.

Derfor ble det utstedt en internasjonal arrestordre på den 32 år gamle fotballspilleren. Ifølge flere medier har han sittet i husarrest på et luksushotell i Dubai siden begynnelsen av mars.

Promes ble også arrestert i Dubai for to uker siden for et «lokalt lovbrudd» som ikke hadde noe å gjøre med Amsterdam-saken.

Denne gangen, på grunnlag av den internasjonale arrestordren, har han blitt arrestert og «varetektsfengslet takket være myndighetenes arbeid» i Nederland og i De forente arabiske emirater, sa påtalemyndigheten i en uttalelse onsdag.

– Nederland vil be om utlevering av mannen, heter det i uttalelsen.

Ifølge russiske medier ble Promes arrestert 1. mars for å ha forlatt et sted i Dubai etter at han var involvert i en trafikkulykke, melder den nederlandske nyhetskanalen NOS.

Det er rapportert at arrestasjonen fant sted på en flyplass da klubben hans var på vei hjem fra en treningsleir i Dubai.

Det har tidligere vært gjort forsøk på å utlevere Promes fra Moskva. Det har imidlertid ikke lyktes.

I kokainsaken mot Promes baserte aktor seg på en rekke avlyttede chattemeldinger. I meldingene brukte Promes et alias og tok en «regi, koordinerende og økonomisk rolle», heter det.

Smuglingen skal ha skjedd gjennom havnen i Antwerpen.

Separat hadde Promes allerede blitt dømt til 18 måneders fengsel og pålagt å betale erstatning etter å ha knivstukket et familiemedlem over en tvist om et stjålet kjede.

Den 32 år gamle kantspilleren kan skilte med 50 landskamper for det nederlandske landslaget, men har ikke dukket opp i den oransje trøya siden 2021.

Siden 2021 har han spillet for Spartak.