Leverkusen bygger solid ledelse i Bundesliga

04/03/2024 10:00

Mikkel Sletta

Sport
Bayer Leverkusen vant over FC Köln og topper dermed den tyske Bundesligaen, med en ti poeng ledelse over Bayern München.

Når Bayer Leverkusens spillere og trenere ser på tabellen i den tyske Bundesligaen, er noe ikke helt som det pleier.

For Bayern München, som har vunnet det tyske mesterskapet de siste 11 sesongene på rad, er plassert på andreplass hele ti poeng bak lederlaget, som denne sesongen er Leverkusen.

Den nå solide ledelsen på et tosifret antall poeng er en realitet etter helgens resultater, der Leverkusen vant 2-0 borte mot FC Köln søndag.

Leverkusen utnyttet dermed til fulle at Bayern München gikk på et poengtap fredag ​​kveld med uavgjort 2-2 mot Freiburg.

Med ti runder igjen i Bundesliga har Leverkusen dermed skapt et gap til Bayern München på ti poeng.

Så kanskje det blir i år at merkelappen «Neverkusen» skal gjøres om. Leverkusen fikk kallenavnet på grunn av klubbens mange andreplasser tidligere i historien.

I søndagens kamp ble oppgaven noe lettere etter et kvarters spill.

Her fikk FC Köln-spiller Jan Thielmann rødt kort etter en røff takling på Leverkusens Granit Xhaka.

Syv minutter før pause satte vingbacken Jeremie Frimpong inn til 1-0 for Leverkusen med en avslutning like ved mål.

Den posisjonen varte lenge da Leverkusen kontrollerte kampen ved å ha ballen mesteparten av tiden.

Et stolpeskudd fra FC Kölns Sargis Adamyan kort ut i andre omgang var det nærmeste hjemmelaget kom et poeng.

Etter 73 minutter avgjorde den velspilte vingbacken Alejandro Grimaldo kampen med mål til 2-0 for Leverkusen.

FC Köln er plassert på tredje siste plass i Bundesliga. Laget har åtte poeng å redde.