Nesten ugjenkjennelig: Ser du hvem det er?

17/05/2023 17:50

Emma Sletta

Sport
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Det skal graves litt i hukommelsen hvis du kan se hvem denne mannen er.

Det gjør mannen en stor bjørnetjeneste å omtale ham som «feite Ronaldo» - men når du ser dette bildet, kan du forstå referansen.

Ronaldo Nazario, som han er mer passende kjent, ble sett sole seg på en stor yacht utenfor kysten av Ibiza med noen nære venner og familie denne uken, med en ganske stor mage.

VM-vinneren fra 2002 ble avbildet mens han handlet i sjøen og koste seg med modellkjæresten Celina Locks (32), mens paret nøt en luksusferie med familien.

Siden han la opp i 2011, har Ronaldo ivrig omfavnet energien og festlivsstilen han så desperat ønsket gjennom hele fotballkarrieren, og steg til en allmektig vekt på 117 som hans tyngste.

Det kom ikke som noen overraskelse på de som fulgte ham tett bak Inter Milan, hvor han enkelt kunne sprinte fra motstanderen. I sine slankere dager var Ronaldo en av de raskeste spissene på planeten.

Han fikk kallenavnet 'Il Fenomeno' (kallenavn) etter å ha etablert seg som uten tvil verdens første 'komplette' midtspiss, takket være en dødelig blanding av tempo, kraft og teknisk briljans.

Han entret først scenen med det brasilianske laget Cruzeiro før han ble snappet opp av PSV som 17-åring i 1994. Der markerte han seg for verden ved å score 54 mål på 57 kamper, noe som forsteinet Eredivisie-forsvarerne.

Foto: Shutterstock.com

Barcelona slo verdensrekorden for å bringe ham til Camp Nou i 1996, og Inter Milan gjorde det samme i 1997, og ble den yngste noensinne mottakeren av Ballon d'Or noen måneder senere. Hele tiden fortsatte målene å renne, men så stoppet en rekke brutale kneskader ham på reisen.

I et desperat forsøk på å redde karrieren ble Ronaldo tvunget til å ofre eksplosiviteten som hadde definert så mye av spillet hans og gjort ham til verdens beste spiller. Det skriver Daily Star.

Han gikk glipp av hele 2000/01-sesongen, og mye av sesongen på begge sider, men kom tilbake i tide til å lede Brasil til seier i verdensmesterskapet i 2002, og la til hvile spøkelset fra 1998-turneringen og avsluttet et av sportens mest ufattelige comeback.

En overgang til Real Madrid fulgte kort tid etter, da han sluttet seg til Zinedine Zidane og Luis Figo som Los Blancos' siste Galactico. Men å leve en Galactico-livsstil kommer med en pris, og junk food-elskende Ronaldo begynte raskt å få ganske mye vekt.