Norge i sjokk: "Fikk gåsehud over hele kroppen"

07/07/2023 12:00

Emma

Sport
Foto: UnoXTeam.com
Foto: UnoXTeam.com
På 6. etappe ble Tobias Halland Johannessen første nordmann til å krysse Col du Tourmalet først.

Han var i ferd med å bli sendt på villspor av Movistar-rytter Ruben Guerreiro, men trakk seg likevel som vinner av fjellspurten.

Dermed ble Tobias Halland Johannessen den første nordmannen i Tour de France-historien til å krysse det ikoniske fjellet Col du Tourmalet først.

En forestilling som TV 2s sykkelekspert Dag Otto Lauritzen synes er vanskelig å få armene ned over.

– Jeg fikk gåsehud over hele kroppen. Jeg kunne ikke tro mine egne øyne. Det er en utrolig prestasjon å komme først over Col du Tourmalet, sier Dag Otto Lauritzen til TV 2 Norge.

Blant de tre beste på scenen

Den klatrende nordmannen, som sykler for Uno-X, som deltar i Touren for første gang, får også mye skryt fra sjefen.

– Folk har spurt om vi var klare for Tour de France. Det er Pogacar, Vingegaard og Johannessen på dagens etappe. Han kom over Tourmalet først. Jeg bare sier det. Det er vanvittig vakkert, sier Jens Haugland, daglig leder i Uno-X.

Den 23 år gamle nordmannen endte opp med å runde av pallen bak Pogacar og Vingegaard.

– Vi kommer til å se mye mer av ham. Han kom først over Tourmalet, som skriver ham inn i historiebøkene. Samtidig ble han nummer tre på etappen bak to av verdens beste syklister, sier TV 2s sykkelekspert Dag Otto Lauritzen.

Læs også:

Märtha og Durek trakk tilbake bryllupsinvitasjonen Det kommende ekteparet trakk tilbake bryllupsinvitasjonen.
Ektemannen overrasker kona med drømmekjøkken: Reaksjonen hennes knuser hjertet hans Han hadde gledet seg til å vise kona det nye kjøkkenet som han hadde laget selv mens hun var på ferie.