Norges landshold i krise: Nu reagerer spillerne på oppsang fra kong Harald

03/06/2024 10:44

Emma

Sport
Foto: froarn / Shutterstock.com
Foto: froarn / Shutterstock.com
Norge er i en dyp fotballkrise.

Selv om vi for tiden har noen av verdens beste spillere, har de ikke deltatt i en finale på 24 år, og dette førte nylig til kritikk fra Norges kong Harald.

Nå reagerer spillerne.

Flere ganger i kvalifiseringen gikk det galt mot slutten av kampene, og det har ikke gått upåaktet hen hos den norske kongefamilien.

I mai ble det holdt en stor gallamiddag i anledning kong Frederik og dronning Marys offisielle statsbesøk til Norge.

Flere fremtredende navn fra norsk kulturliv sto på gjestelisten - deriblant landslagstrener Ståle Stolbakken - og han fikk beskjed om når han skulle hilse på kong Harald.

– Jeg gjorde meg klar til å hilse formelt på kongen. Det første jeg fikk beskjed om (av kongen, red.) var at «nå må du lære deg å holde ut det siste kvarteret, sa Ståle Solbakken nylig på en pressekonferanse, ifølge Dagbladet.

Han la til med et smil:

– Så jeg føler at dette er siste gang jeg blir invitert opp på slottet hvis vi ikke begynner å klare å holde ut det siste kvarteret. Nå har den tross alt nådd det høyeste nivået i Norge.

Og Ståle Solbakkens spillertrup er enig med deres konge.

Den kommende uken møter Norge Kosovo og Danmark i to vennskapskamper.

I den forbindelse har Dagbladet først spurt Ståle Solbakken om han har fått noen reaksjoner etter møtet med kong Harald.

– Ikke noe mer enn at kritikken var berettiget og riktig, sier Solbakken.

Når Dagbladet så spør en håndfull av spillerne hva de sier til kritikken, kan de bare være enige med kongen.

– Nå må vi virkelig jobbe hardt. Når kongen sier noe sånt, må vi lytte, sier midtbanespiller Hugo Vetlsen.

Generelt har ikke Norges landslag så mye å skryte av.

Der de i Danmark alltid refererer til det glade 80-tallet, EM-triumfen i 1992 og senest semifinaleeventyret i 2021, er Norges beste resultat da de sensasjonelt slo de regjerende verdensmesterne Brasil 2-1 i en gruppekamp i VM i Frankrike i 1998.

De ble dog slått ut i neste runde, og faktisk var deres siste sluttspillopptreden så lenge siden at deres nåværende verdensklassespiller Erling Haaland ikke var født da det skjedde.

23-årige Erling Haaland er født den 21. juli 2000.

Det er nøyaktig en måned etter at Norges landslag sist deltok i moroa, da de ble sendt ut i gruppespillet i EM i Nederland og Belgia med 0-0 mot Slovenia.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.