Norges nye landslagsdrakt får folk til å lure: «Er det en kopi?»

22/03/2024 13:00

Emma Sletta

Sport
Foto: fotball.no
Foto: fotball.no
Den nye norske landslagsdrakten har fått mye skryt, men også undrende blikk.

Norges nye 2024-trikot ble presentert mandag.

Men da drakten dukket opp på Norges Fotballforbunds nettsider, ringte det en bjelle blant flere norske fans.

Har vi ikke sett det før?

Ja, sier Rune Stenberg, klubbleder og tidligere styreleder i Hamar Idrettslag. Han mener Norges nye drakt er oppsiktsvekkende lik Hamar ILs drakt, som de har brukt i over 100 år.

Det skriver NRK.

- Kopierte de skjorten vår uten å spørre? Først blir man litt irritert. Da blir du veldig stolt og glad for at det er noen som har syntes at dette er verdens vakreste design. I forlengelsen av dette tenker man: du kunne ha spurt. Hvorfor har de ikke gjort det? sier Rune Stenberg til NRK.

Jan Ove Nystuen, brannsjef i Norges Fotballforbund, sier de har fått ros for drakten og avviser at de har kopiert eller blitt inspirert.

– Jeg tror ikke vi har vært på Hamar og stjålet noe fra dem. Men jeg tror definitivt de har latt seg inspirere litt av det samme i sin tid. Vi har prøvd å gjøre dette designet til vårt.

Han forteller at de har latt seg inspirere av det norske flagget.

Stenberg gir imidlertid ikke mye støtte til dette argumentet.

– Det er litt provoserende. Hvor har de vært i fotballforbundet? Vi og nasjonalkameratene her har eksistert i over hundre år. Kanskje de burde komme seg ut av Ullevaal og se litt mer grasrotfotball.

Landslagskameratene som Stenberg nevner er et annet norsk klubblag med lignende draktdesign. Og de har også merket likheter med deres drakter, skriver NRK.

Foto: nationalkameratene.no

Det norske landslaget spiller i drakten for første gang i dag, 22. mars, når de møter Tsjekkia hjemme på Ullevaal.

Norge har dog ikke klart å kvalifisere seg til EM i Tyskland, så de har bare tre treningskamper før sommeren, hvoretter de norske landslagsspillerne kan ta en lengre ferie.

  • 26. mars: Norge – Slovakia

  • 5. juni: Norge – Kosovo

  • 8. juni: Danmark – Norge