Novak Djokovic gir klar utmelding: Vil heller si neintil Wimbledon enn å bli vaksinert

15/02/2022 09:39

Emma

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Novak Djokovic har annonsert i et helt nytt intervju at han ønsker å ofre muligheten for å delta i store og anerkjente turneringer for å unngå å få vaksinen mot Covid-19.

Verdensmesteren i tennis, serbiske Novak Djokovic, dukket opp på forsidene av aviser rundt om i verden da han måtte forlate Tennisturneringen Australian Open forrige måned fordi han ikke ble vaksinert mot Covid-19 og derfor ble nektet innreise, selv om han hadde fått visum for første gang.

I et nytt eksklusivt intervju med BBC har verdensstjernen uttalt at en tennisturnering aldri er viktig nok til at han blir tvangsvaksinert med en vaksine mot Covid-19.

På spørsmål om han ville ofre sin deltakelse i store turneringer som Wimbledon og French Open, svarte han: "Ja, det er prisen jeg er villig til å betale."

Da Djokovic, som har vunnet grand slam-turneringer 20 ganger, ble deportert fra Australia i forrige måned, hevdet han at han hadde medisinsk tillatelse til å spille i Australian Open fordi han nylig hadde hatt Covid-19.

Men landets innvandringsminister, Alex Hawke, avlyste personlig den 34 år gamle sportsstjernens visum fordi han trodde tennisspillerens tilstedeværelse kunne oppmuntre til «sivil ulydighet» og oppmuntre til antivaksiner i landet.

I intervjuet med BBC har Djokovic imidlertid uttalt at han ikke ønsker å bli stoppet med vaksinemotstandere. « Jeg var aldri imot vaksinasjon,» sa han, mens han bekreftet overfor BBC at han hadde fått flere vaksiner som barn.

"[...] men jeg har alltid støttet friheten til å velge hva du putter i kroppen din," forklarte han om beslutningen.

Akkurat nå er den største mannlige tennisspilleren gjennom tidene, målt ved 'Grand Slam' seire, Rafael Nadal, som har vunnet en mer enn Djokovic, og serberen er derfor ekstremt nær å ta førsteplassen, men vaksinasjonsregler kan sette en stopper for det.

Djokovic har sagt at han er villig til å la den muligheten gå til spille hvis han er pålagt å bli vaksinert for å delta i turneringer, men han la til at det ikke er med hans gode vilje og sa at han håpet han "kan spille i mange flere år."

Hans forklaring på hvorfor han er villig til å ofre så store prestasjoner var: "Fordi prinsippene bak beslutningstakingen om kroppen min er viktigere enn noen tittel eller noe annet. Jeg prøver å forene så mye med kroppen min som jeg kan."

Imidlertid uttalte han også at han "holder [sitt] sinn åpent" og vil ikke utelukke å bli vaksinert mot Covid-19 i fremtiden, "fordi vi alle prøver å finne den kollektivt beste løsningen for å avslutte Covid."

– Jeg var aldri imot vaksinering. Jeg forstår at globalt alle prøver å gjøre mye for å håndtere dette viruset og forhåpentligvis snart se slutten av det. "