Nye bekymringsfulle detaljer om Jonas Vingegaards skader: Hadde blod i...

27/04/2024 15:00

Emma

Sport
Foto: Gil Corzo/Shutterstock
Foto: Gil Corzo/Shutterstock
Sportssjefen i Visma uttaler seg om danskens alvorlige skader etter styrten.

Etter tolv dager med intensiv behandling på et sykehus i Baskerland har den danske sykkelstjernen Jonas Vingegaard forlatt sykehuset, noe som har lettet sykkelfansen og teamet hans.

Utsiktene til hans mulige deltakelse i Tour de France er nå i fokous.

Vingegaards opphold på sykehus skapte bekymring etter den voldsomme krasjen under Tour of the Basque, hvor han pådro seg flere alvorlige skader.

"Han hadde punktert lungen. Det var hans største problem. Han hadde også brukket kragebein og flere ribbein. Han hadde også brukket en finger," forklarte Frans Maasen, sportsdirektør i Visma, i et intervju med TV 2 Sport.

Tilstanden til Vingegaards lunge var spesielt alvorlig, og krevde omfattende medisinsk overvåking.

"Han hadde litt blod i lungen, men jeg er ikke spesialist. Det var et spørsmål om sikkerhet - det var hovedgrunnen til at han ble der så lenge," la Maasen til.

Med Vingegaards utskrivning fra sykehus starter nå et nytt kapittel i karrieren, nemlig rehabilitering. Den nødvendige restitusjonsprosessen og treningen vil prøve å bringe ham tilbake til toppform i tide for å forsøke å forsvare tittelen hans i Tour de France, som starter 29. juni.

Mens Visma og sykkelverdenen jubler over Vingegaards fremgang, er det fortsatt usikkerhet om han blir klar for det prestisjefylte rittet. Maasen understreker at selv om det er gode nyheter at Vingegaard kan forlate sykehuset, er det ingen garantier for at han kan delta i Tour de France.

Nå venter fans, lagmedlemmer og Vingegaard selv de kommende månedene med trening og restitusjon med spenning, håp og ambisjoner om en sterk retur til verdens største sykkelritt.

Du kan se et klipp fra krasjen herunder:

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.