Oppdatering om Niklas Landins helse: Legen undrer seg

25/05/2024 05:00

Emma

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Nå er det nyheter om landslagskeeperen.

Aalborg Håndballs stjernekeeper Niklas Landin går en utfordrende tid i møte med en vedvarende øyeskade, som holder ham ute av trening og kamper.

Skaden, som oppsto etter en uheldig kollisjon under en seriekamp mot Bjerringbro-Silkeborg i begynnelsen av mai, har utviklet seg til en blødning på høyre øye. Konsekvensen er at Landin ikke får lov til å ha høy hjertefrekvens, noe som hindrer ham i å delta i treningsaktiviteter.

Det betydde også at han ikke var med i troppen til Aalborgs første danske mesterskapssemifinale mot Skjern torsdag kveld, der Aalborg sikret 29-26-seier.

Landin sier til TV 2 Sport at han vil bli testet igjen på fredag for å vurdere øyets helbredelse.

"Du kan ikke se noe, men jeg kan se noe når jeg ser en annen vei ... Jeg synes det går fremover, og jeg tror det blir bedre og bedre," sier Landin optimistisk.

Lege undrer seg over avgjørelsen

Forløpet av øyeskaden har også ført til litt undring fra øyelegen Landin nå konsulterer.

Legen har uttrykt overraskelse over at den erfarne keeperen ikke tidligere har blitt undersøkt av øyelege, til tross for de mange skuddene mot hodet gjennom karrieren.

Aalborg Håndbold er midt i sesongens mest avgjørende periode, der både det danske mesterskapet og Champions League-trofeet er i spill. Laget står overfor en utfordrende kamp mot de tyske gigantene Magdeburg i Final 4-arrangementet i Köln, og Landins fravær kan potensielt påvirke lagets prestasjoner.