Petter Northug åpner opp i ny dokumentar: - Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre

Det har vært en tøff sesong for Petter Northug.

Fredag bekreftet landslagssjef Vidar Løfshus ovenfor TV 2 at Petter Northug ikke får delta i Tour de Ski.

Northug var tidligere valgt ut som første reserve til 'Touren', og hadde derfor et lite håp om å få gå. Den sjansen har nå røket for langrennsstjerna.

Hvis Northug skulle fått gå, måtte noen av de andre løperne blitt syke, men dagen før Tour de Ski er alle løperne friske og raske.

Les også

Johannes Thingnes Bø er forlovet

Vidar Løfshus sier at Petter Northug nå kan konsentrere seg om sprinten i Piteå i januar.

Selv skjuler ikke Northug at han er svært skuffet over landslagssjefens avgjørelse. Den kontroversielle skistjerna forteller åpent om blant annet denne avgjørelsen og erfaringer rundt årets skisesong i en ny dokumentar på TV 2 kalt 'Stjernemøte':

- Da er det ikke så motiverende å gå skirenn lenger. Verdenscupen ryker hvis man ikke er i Kuusamo. Selv om det er et OL fremover, er det viktig for meg å være med å krige i verdenscupen. Da gjør man ting litt ekstra nøye hver helg, sier Northug, og legger til:

- Jeg vet ikke om jeg gidder å slå på bryteren sånn som det er nå. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Det er ikke bare å si at i morgen skal vi starte jobben. 

Les også

Russland kastes ut av OL med umiddelbar virkning

I dokumentaren kommer det også frem hvordan 31-åringen har blitt beskyldt for å være lat og dårlig trent i en tid hvor han mente selv at han var i kanonform.

-  Jeg er så mye sterkere nå enn jeg var før 2016-sesongen. Hvis jeg hadde hatt de beina jeg har hatt på trening nå, vet jeg at jeg kunne grust til i helgen, sier Petter Northug.

Dokumentaren 'Stjernemøte' sendes på TV 2 onsdag 3. januar.

Les også: Northug svarer på vraking med frekt stikk til både trenere og lagkamerater - det får nå konsekvenser