Petter Northug vrakes til Tour de Ski

Petter Northug er droppet fra troppen som er tatt ut til Tour de Ski 2017/2018.

Norges Skiforbund valgt å droppe Petter Northug fra Norges seks mann store grunnkvote til Tour de Ski.Det ble klart da troppen ble sluppet torsdag klokken 12.00. 

Isteden har de funnet plass til Hans Christer Holund, Finn-Hågen Krogh, Sjur Røthe, Niklas Dyrhaug, Martin Johnsrud Sundby og Didrik Tønseth, tillegg til Emil Iversen (er topp 20 i sprintverdenscupen) og Sindre Bjørnstad Skar (leder Skandinavisk Cup) med.

Det skriver VG.

Les også

Northug svarer på vraking med frekt stikk til både trenere og lagkamerater - det får nå konsekvenser

Petter Northug hadde selv sett seg ut Tour de Ski som en del av planen for å komme seg i god form til OL til neste år. Ifølge VG mente også flere eksperter at deltakelse i 'Touren' ville være gunstig for ski-esset.

Den norske landslagssjefen, Vidar Løfshus, begrunner vrakingen med at flere har har vist mer enn Northug den siste tiden, og at 31-åringen heller trenger trening.

- Tønseth sier seg selv, og Sjur har hatt en fin utvikling. Og vi fikk et fint lysglimt av Niklas på Lillehammer for tre uker siden, så de er absolutt innenfor. Og da har de konkurrert ut Petter, sier landslagssjefen til VG. 

Les også

Russland kastes ut av OL med umiddelbar virkning

Northug er satt inn som førstereserve i den norske herre-troppen, men landslagssjefen mener allikevel at han heller burde trene seg opp på andre måter.

PS! VG melder at Simen Hegstad Krüger og Johannes Høsflot Klæbo har allerede varslet at de dropper Tour de Ski for å forberede seg på annet vis til OL.