Rørt landslagstrener om Christian Eriksen-kollapsen: "Innrømmer å ha tatt feil avgjørelse"

30/06/2024 11:00

Emma

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er en brutalt ærlig Kasper Hjulmand som sitter i det varme setet.

Kasper Hjulmand er Danmarks landslagstrener og har gjennom sin strategiske forståelse og menneskelige tilnærming gjort seg bemerkelsesverdig både på og utenfor banen.

I DR-programmet «En spesiell samtale» er Kasper Hjulmand gjest og gir et helt spesielt innblikk i sine personlige opplevelser og følelser til blant annet episoden der Christian Eriksen faller over på banen.

I DR-serien «En spesiell samtale» deltar ulike kjente personligheter, der de sitter i «hot seat» og svarer på et bredt spekter av spørsmål fra reportere fra TV Glad. Disse spørsmålene er både skarpe, dype og morsomme.

I programmets tredje episode blir Kasper Hjulmand spurt om hvordan han følte seg da Christian Eriksen kollapset på banen.

I svaret beskriver han at han umiddelbart skjønte at noe var galt da han så en annen spiller vifte med armen, og hvordan han gikk fra å være fokusert på å vinne kampen til å føle at fotball var helt uviktig. Det eneste som betydde noe, var hvordan Christian Eriksen hadde det.

I programmet reflekterer han også over en beslutning han angret dypt på.

Danmark valgte å fortsette kampen etter Eriksens kollaps. De fikk muligheten til å fullføre spillet eller returnere neste dag klokken 11.00.

Hjulmand selv beskriver situasjonen slik:

– Det jeg angrer på, og det jeg burde ha gjort, var å si: «Kom deg på bussen. Vi kjører hjem». Det ville vært det eneste riktige å gjøre, men jeg gjorde det ikke. Han forklarer videre at han var i tvil om konsekvensene av å utsette kampen, bekymret for at det ville frata spillerne livsdrømmen eller i verste fall bety at det danske landslaget ble kastet ut av turneringen. Han forklarer at han måtte ta en stor avgjørelse mens han var i sjokk og derfor ikke følte seg i stand til å ta den riktige avgjørelsen.

Du kan se hele programmet her

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.