Rystende: Barnefamilier angrepet med stein

29/04/2023 19:50

Mikkel Sletta

Sport
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mandagens superliga-oppgjør førte til truende oppførsel mot fansen.

Rundt om i verden er de danske fotballentusiastene kjent for begrepet 'roligans': et fredelig, koselig og entusiastisk motstykke til de aggressive fotballfanatikerne du kjenner fra fotballens mer beklagelige bakside.

Likevel er det de fotballfansen som ikke bare føler seg voldelige og overentusiastiske under kampene, men som også tar med seg aggressiviteten ut av stadion og ut i publikum.

Det var nettopp det som skjedde i mandagens Superligakamp, da Lyngby Boldklub og klubbens fans kjørte bussene til Fyn, hvor Odense Boldklub ventet på Superliga-motstanderne.

Hjemturen fra den fynske hovedstaden endte imidlertid langt fra optimalt for Lyngby-fansen, skriver TV 2 Sporten.

På vei hjem fra kampen ble en fanbuss med Lyngby-supportere angrepet av steinkasting, først kort tid etter avgang, og igjen 50 meter lenger fram.

Overfor B.T. sier pressesjef i Lyngby, Frederik Scheuermann, at selv om en rute i bussen ble knust, ble ingen skadet.

– Alle har det bra, men dette er en busstur med familier og barn, så vi beklager veldig. Det er ingen fysiske skader, men det har vært skummelt, og det er selvfølgelig ikke bra, heter det i uttalelsen fra Frederik Scheuermann til B.T.

B.T. har også mottatt en uttalelse fra en av klubbens fans som var på bussen. Han forteller at de så hvem som sto bak steinkastingen, og at verken politi eller vektere var på stedet.

Det var derfor ikke bare en ubehagelig opplevelse på banen som Lyngby-fansen kunne ta med seg hjem.

Kampen mellom de to klubbene endte uavgjort 2-2, etter Lyngby-ledelse 2-0.