Sa han virkelig det? Jonas Vingegaard vurderte karrierestopp

08/07/2024 10:28

Emma

Sport
Foto: Shutterstock.com
Sa han virkelig det?

Spekulasjonene om Jonas Vingegaards deltakelse i Tour de France florerte etter at en voldsom krasj i Baskerland Tour sendte dansken til sykehus og knuste hans nøye planlagte Tour-forberedelser.

Jonas Vingegaard er for tiden en av de ledende rytterne i årets Tour de France, en prestasjon som er desto mer imponerende med tanke på hans alvorlige krasj tidligere i år.

Og det var ikke bare blant fans og eksperter som var bekymret for Jonas Vingegaards fremtid i sykkelsporten.

Under sykehusoppholdet i Spania var Jonas Vingegaard faktisk i tvil om sin fremtid i sykkelsporten.

Det forteller lagkamerat Matteo Jørgenson i podkasten THEMOVE.

Han legger ikke skjul på at den beskjedne rytteren fra Glyngøre selv var usikker på om han i det hele tatt ville fortsette karrieren.

– Jeg snakket litt med ham da han fortsatt var på sykehuset. Og han var faktisk i tvil om han ville fortsette å sykle i det hele tatt, avslørte Matteo Jorgenson.

Det endte som kjent ikke med karrierestopp, for Jonas Vingegaard fortsetter å kjempe, og prestasjonene hans i årets Tour de France har så langt vært imponerende.

Jonas Vingegaard skrur opp forventningene

Matteo Jørgenson har lagt merke til hvordan Jonas Vingegaards forventninger til seg selv har økt betraktelig etter en sterk start på løpet:

– Han er en ganske introvert fyr, så han deler egentlig ikke forventningene hans. Men etter den første uken i touren har forventningene steget mye. Spesielt etter San Luca-klatringen, sier amerikaneren.

Etter over en uke i rittet ligger Jonas Vingegaard på en solid tredjeplass sammenlagt, bare ett minutt og 15 sekunder bak lederen Tadej Pogacar.

Dette skjer til tross for at ruten den første uken var skreddersydd for sloveneren, mens Jonas Vingegaard trolig slikker seg på leppene når han ser på ruta i den tredje uken.

I fjor var det også Jonas Vingegaard som utgjorde den avgjørende forskjellen i rittets tredje uke, så det blir spennende å følge hvordan årets Tour de France utvikler seg.

Mye tyder på at vi har et formidabelt og ikke minst neglebitende tett sykkelritt foran oss.

Du kan se intervjuet med Matteo Jørgensen under: