Sex-skandale i svensk fotball: Landslagsstjerne bak penisbilder er nå funnet

26/10/2017 14:15

Anniken Hauge

Sport
En oppsiktsvekkende skandale utfolder seg i disse dager i svensk fotball, etter en tidligere kvinnelig sjef har stått frem og fortalt om krenkende bilder hun fikk tilsendt.

Svensk fotball har den siste uken vært i hardt vær, etter Gunilla Axén, tidligere utviklingssjef i det svenske fotballforbundet, lørdag sto frem og fortalte om seksuell trakassering fra flere av landslagsspillerne.

Gunilla Axén var ansatt som utviklingssjef i det svenske fotballforbundet fra 2003 til 2010, men det var først lørdag forrige uke at hun sto frem og fortalte den foruroligende historien fra tiden i forbundet.

På dette tidspunktet ville hun ikke navngi noen personer, men fortalte til Aftonbladet om hvordan hun som ansatt i forbundet fikk tilsendt penisbilder fra flere spillere på herrelandslaget.

Det skriver svenske Expressen.

Gunilla Axén informerte ledelsen som aldri gjorde noe med saken, men etter hun har stått frem, har det svenske fotballforbundet igangsatt en undersøkelse av den seksuelle krenkelsen kvinnen har opplevd. 

Selv har den tidligere kvinnelige sjefen aldri anmeldt saken, og vil heller ikke navngi spillere.

Avisen Expressen mener nå at de har kommet frem til en av spillerne fra herrelandslaget, som de mener står bak sjikanen.

Når Expressen tar kontakt med den tidligere spilleren, sier han at han kan ha sendt penisbilder til Axén, men at ahn i såfall ikke husker det.

-  Det kan ha skjedd.. Jeg kan verken si ja eller nei.. Det er dypt beklagelig om det har skjedd og hun tok det ille opp. For hun er en så kul dame at det hadde vært helt jævlig i så fall, sier han til avisen.

Ett av penisbildene som ble sendt skal angivelig ha hatt teksten 'God morgen' under bildet.

- Jeg må jo bare unnskylde. Har man så dårlig dømmekraft... Man tar ikke alltid gode beslutninger. Sånn er det bare, sier han. 

Gunilla Axén på sin side er glad for at han unnskylder oppførselen sin, men setter samtidig spørsmålstegn ved måten han sier det på.

 

- Det er fint han står frem så det kommer ut i lyset. Samtidig får jeg litt oppreisning også, så folk ser at det er en sannhet i det jeg sier, og at jeg ikke lyver slik Lars-Åke Lagrell (tidligere leder i det svenske fotballforbundet, red.) hevder, sier hun avslutningsvis til avisen.

Les også: Folk bare så på mens full mann voldtok kvinne på gaten ved høylys dag

 

 

 

 
 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.