Stor stjerne ute av Tour de France: “Det gjorde veldig vondt”

06/07/2024 13:45

Emma

Sport
Foto: LDPM Photography / Shutterstock.com
Foto: LDPM Photography / Shutterstock.com
Det har ikke vært en enkel avgjørelse for syklisten.

Lørdagens nyhet kom som et sjokk på sykkelfans verden over: Den danske sykkelstjernen Mads Pedersen har måttet trekke seg fra årets Tour de France etter en voldsom krasj på 5. etappe.

Selv om han fullførte både 6. og 7. etappe, ble det lørdag morgen annonsert at han ikke ville starte på 8. etappe.

Det skriver Ekstra Bladet.

Mads Pedersen, som sykler for Lidl-Trek-laget, var tydelig skuffet over sin ufrivillige exit.

– I går var ikke noe pent syn på temposykkelen, og det gjorde vondt. Det gjorde veldig vondt, så på et tidspunkt må vi trekke en strek i sanden og se på hva som er fornuftig med tanke på om jeg bare skal kjempe meg gjennom etappene - spesielt i forhold til OL, sier han.

Mads Pedersen forklarer videre:

– 95 prosent av avgjørelsen er tatt fordi jeg kommer for å vinne OL, og jeg kan også forberede meg på andre måter enn bare å fullføre etapper i touren. Det er en avgjørelse som er tatt av hele prestasjonsgruppen på laget, selv om det ikke var med min gode vilje.

Det er tydelig, at beslutningen er en bitter pille å svelge for Mads Pedersen.

– Det er aldri gøy å forlate en Grand Tour. Nå er det den første touren jeg drar fra, og det er ikke veldig kult. Det gjør mer vondt enn man tror, for vi jobber jævlig mye for dette, og nå er det bare borte på fem dager, sier Mads Pedersen, som skulle bruke en halvtime for seg selv for å akseptere avgjørelsen.

I stedet for å sykle videre i årets Tour de France, skal Mads Pedersen i stedet reise hjem for å ta nye røntgenbilder av sitt kanskje ødelagte skulderblad. Syklisten ser nå fremover når han gjør det klart at han sikter mot en seier i OL.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.