Stor United-triumf: En kjempekamp i klubbens historie

18/03/2024 05:00

Mikkel Sletta

Sport
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Manchester United slo rivalene Liverpool ut av FA-cupen og ifølge Marcus Rashford er det historisk.

Etter et voldsomt drama slo Manchester United erkerivalene Liverpool 4-3 i ekstraomganger i kvartfinalen i FA-cupen.

Å slå ut rivalene i en slik kamp og nå være klar for semifinalen i den engelske cupturneringen vil bli skrevet direkte inn i klubbens historiebøker.

Dette sier Manchester Uniteds Marcus Rashford til ITV etter 4-3-dramaet.

– Hvis du bare hørte på bråket på stadion, ville du visst hvor stor kamp det var.

– Dette er en kjempekamp i Manchester Uniteds historie, sier Rashford.

Manchester United har ikke nådd toppnivået denne sesongen og ligger på femteplass i Premier League, mens laget skuffet voldsomt og ble slått ut av Champions League allerede i gruppespillet.

I tillegg har Rashford personlig også hatt mange svingninger i sesongen med kun syv mål i ligaen, men alt det overskygges av smellen mot Liverpool søndag kveld.

– Jeg har ikke hatt den sesongen jeg ønsket, men det er netter som disse på Old Trafford det er det det handler om. Nå må vi få noe ut av denne sesongen, sier offensivspilleren med blikket rettet mot jakten på FA-cuppokalen.

Liverpool-sjef Jürgen Klopp ergrer seg over nederlaget, som kom i sluttminuttet av ekstraomgangene da Uniteds Amad Diallo senket den tyske trenersiden.

– Vi hadde så mange sjanser til å drepe kampen da vi var foran 2-1. Vi var nærme både i ordinær tid og i ekstraomganger. Vi tapte kampen, men jeg kan ikke be om mer, sier treneren til ITV.

Ifølge Klopp var det et fysisk utslitt Liverpool-lag som dro ut til Manchester United, men sett fra trenerens perspektiv har Liverpool også hatt en tøffere sesong så langt sammenlignet med søndagens motstander.

Liverpool gikk hele veien i den engelske ligacupen, og vant finalen mot Chelsea i februar. I tillegg er Liverpool i utslagsfasen av Europa League denne våren, mens Manchester United er helt ute av europeisk fotball etter klubbens exit i gruppespillet.

– Vi har hatt en mye mer intens sesong så langt. Det vet alle, og det er bare å telle kampene sammen. Kampen mot United var fysisk veldig tøff for oss, sier Klopp.

I semifinalen i FA-cupen møter Manchester United turneringens overraskelse Coventry fra den nest beste engelske divisjonen.

I den andre kampen braker storklubbene Manchester City og Chelsea sammen. Kampene spilles 20. og 21. april.