Stort sjokk: Håndball legende slutter på landslaget

07/06/2024 09:00

Emma

Sport
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Legenden har valgt å slutte på landslaget.

Når danske Niklas Landin entrer banen under OL i Paris, vil det være med en spesiell følelse i magen.

Det blir siste gang vi ser den danske håndballstjernen i den røde og hvite landslagsdrakten. Etter 16 år som en av verdens beste keepere, har Landin bestemt seg for å ta farvel med landslagskarrieren.

Det skriver TV 2 Sport

I et eksklusivt intervju med TV 2 Sport forteller Landin om avgjørelsen, som har latt vente på seg.

– Det er en avgjørelse som har latt vente på seg, men jeg føler at nå er det rette tidspunktet. Paris-OL er den perfekte avslutningen. Det er ingenting jeg heller vil enn å avslutte med OL-gull, sier han.

I sin imponerende karriere har Landin spilt 273 landskamper for Danmark og har aldri gått glipp av en sluttrunde siden debuten mot Østerrike i 2008.

Med en imponerende rekord på 10 finaler og 5 gullmedaljer, er han uten tvil en av de mest suksessrike danske håndballspillerne gjennom tidene.

To ganger har han blitt kåret til verdens beste håndballspiller, noe som vitner om hans fremragende ferdigheter på banen.

– Landslaget har gitt meg de største erfaringene i håndball, og jeg er sinnssykt stolt over at jeg har spilt med årene som har spyttet ut det ene store talentet etter det andre, sier Landin.

– Mest av alt er jeg stolt over at vi har klart å sette det sammen til et fantastisk landslag, som jeg også tror Danmark vil ha i mange år fremover.

Selv om Landin tar farvel med landslaget, fortsetter han håndballkarrieren på klubbnivå i Aalborg Håndball. Men januar måned, som de siste mange årene har vært fylt med masse håndball, vil nå være dedikert til andre aktiviteter.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.