Tapte kampen mot kreften: Idrettsikon død i en alder av 71 år

01/06/2024 05:00

Emma

Sport
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
En av de største har gått bort.

Basketballverdenen har mistet en av sine mest fremtredende profiler.

Bill Walton har gått bort etter lang tids sykdom med kreft.

Den tidligere NBA-stjernen fylte 71 år, og hans død ble kunngjort av NBA på deres hjemmeside.

Walton var en sentral skikkelse i NBA gjennom 1970- og 1980-tallet, og vant mesterskapet to ganger i løpet av karrieren. Han triumferte først med Portland Trail Blazers i 1977 og gjentok bragden ni år senere med Boston Celtics. Hans prestasjoner på banen ble anerkjent da han ble kåret til NBAs mest verdifulle spiller (MVP) i 1978.

Valget av Walton som den første spilleren i NBA Draft 1974 viste seg raskt å være en klok beslutning for Portland Trail Blazers. Walton brakte unike kvaliteter til laget og ligaen, noe som fremheves i NBA-formann Adam Silvers lovtale. Silver sier at Walton redefinerte midtposisjonen og hadde unike allsidige kvaliteter som gjorde ham til en fremragende spiller.

Etter sin aktive karriere fortsatte Walton å sette sitt preg på basketballverdenen som TV-kommentator og kommentator for ESPN, hvor hans innsiktsfulle analyse ble verdsatt av fans og kolleger.

Hans karisma og dype forståelse av spillet gjorde ham til en respektert stemme i sporten.

Waltons død etterlater et stort tomrom i basketballmiljøet. Hans bidrag til spillet, både på og utenfor banen, vil bli husket og verdsatt av mange. Hans arv som en av de mest innflytelsesrike spillerne og kommentatorene i NBA-historien vil leve videre.

Basketballverdenen sørger over tapet av en sann legende, og mange vil huske Bill Walton for hans utallige bidrag til sporten og hans evne til å inspirere både spillere og fans.

Vi i redaksjonen uttrykker vår sorg til Waltons nærmeste.

Bill Walton. / Foto: Wikimedia Commons