To av Ingebrigtsen brødrene deltar ikke i Bislett Games

27/05/2024 14:14

Sofie

Sport
Foto: NTB
Foto: NTB
Oppdateringer om deltakelse i Bislett Games.

Filip og Henrik Ingebrigtsen står ikke på startlisten til 5000 meter på Bislett Games, ifølge arrangørens egen oversikt.

Steinar Hoen, Bislett-general, bekrefter overfor TV 2 at Henrik ikke stiller til start. Han fikk beskjeden om Henriks forfall i går kveld.

Espen Skoland, brødrenes pressetalsmann, bekrefter nå at også Filip Ingebrigtsen står over Bislett Games. Filip har slitt med en hofteskade som tvang ham til å avbryte sitt 1500-metersforsøk i helgen. Han får behandling for skaden nå, og må derfor stå over Bislett.

Henrik har gjort en tøff og vanskelig vurdering. Han kjenner på stigende form, og velger å prioritere langsiktig.

Han tror og håper at det vil komme store muligheter fremover, og ønsker å bygge form i riktig tempo. Henrik vil fortsatt være tilstede og hjelpe Jakob under hans forberedelser. Det skriver TV2.

Begge brødrene setter stor pris på Bislett Games, og avgjørelsen om å ikke delta har vært vanskelig. De har informert arrangørene, som har vist forståelse for situasjonen.

I helgen løp Henrik Ingebrigtsen 5000 meter på 13,26.92 i Brussel, i et forsøk på å kvalifisere seg til EM-kravet på 13,20. Selv om han oppfylte kravet i fjor sommer, er hans deltakelse i mesterskapet i Roma ennå ikke bekreftet.

Det er fire løpere som konkurrerer om de to siste plassene på 5000 meter: Magnus Tuv Myhre, Awet Kibrab, Abdullahi Dahir og Per Svela. Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås har allerede sikret sine plasser.

Kvalifiseringsfristen til EM gikk ut ved midnatt 26. mai, og den endelige påmeldingsfristen er kommende torsdag klokken 14.00. En prestasjon på Bislett Games ville derfor ikke påvirket uttaket.

EM arrangeres i Roma fra 7. til 12. juni.

Læs også:

Svært få vet: Dette betyr fargen på kjøkkensvampen Ikke mange er klar over at farge faktisk har en betydning.
Hudlege advarer: Ny hårtrend kan gi livslange konsekvenser Sommerens hårtrend er oppkalt etter skandinaviske kvinner, men du må vurdere hva du gjør med hodebunnen, sier en hudlege.