Tyske medier: «Uvanlig mange» fotballspillere har kollapset den siste tiden

15/11/2021 08:30

Emma

Sport
Foto: Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images
Foto: Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images
En tysk avis har publisert en rapport som viser at et «uvanlig stort antall fotballspillere har kollapset den siste tiden».

Rapporten har tittelen 'Puzzling heart diseases in football', som oversettes til 'Mystisk hjertesykdom i fotball', og tar en titt på Sergio Agüero, som nylig måtte trekke seg fra en kamp etter 41 minutter fordi han led av svimmelhet og pustevansker.

Artikkelen lister også opp et stort antall nylige tilfeller av fotballspillere som har hatt hjerteproblemer og har kollapset på banen, noe som i noen tilfeller har ført til dødsfall.

Den fullstendige listen fra den tyske Berliner Zeitung kan ses nedenfor:

Tidligere har det også blitt rapportert at andre profesjonelle idrettsutøvere nylig har hatt lignende helseproblemer.

Blant disse er den 24 år gamle slovakiske ishockeyspilleren Boris Sádecký, som tragisk nok døde etter å ha kollapset på isen under en kamp.

Den 28 år gamle bodubuldier Jake Kazmarek døde også «uventet» fire dager etter å ha blitt vaksinert mot koronaviruset.

Berliner Zeitung spekulerer imidlertid ikke i om det er reaksjoner fra koronavaksiner som har hatt noe med det store antallet kollaps og hjerteproblemer å gjøre.

Tyske medier skriver imidlertid at «betennelse i hjertemuskelen (myokarditt)» «allerede kan forekomme i forbindelse med banale virusinfeksjoner» og kan føre til «livstruende hjertearytmier».

Et "lite antall" vaksinerte individer har utviklet betennelse i hjertet som følge av vaksinen, ifølge en rapport fra Wall Street Journal.

Forskere undersøker nå rapporter om at Pfizer- og Moderna-vaksinene 'sannsynligvis vil forårsake inflammatorisk hjertesykdom myokarditt og perikarditt', skriver de.