Advarsel til alle Google Chrome-brukere: Ikke gjør dette

12/05/2024 18:00

Sofie

Teknologi
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Google Chrome-brukere bør være på vakt.

En ny trojaner, kjent som Brokewell, sprer seg akkurat nå og kan stjele personlig informasjon og ta kontroll over smarttelefoner.

Denne skadelige programvaren utgir seg for å være en oppdatering til Google Chrome, en nettleser som mange av oss bruker daglig.

Mange "oppdaterer" kanskje nettleseren sin uten å tenke over det, men da kan skaden allerede være gjort. For å unngå dette har sikkerhetsselskapet ThreadFabric valgt å gå ut med en advarsel.

Ifølge mediet Mobilizujeme bruker skadevaren en utspekulert teknikk som får den til å se ut og føles som en ekte oppdatering.

Når brukere installerer den falske oppdateringen, aktiveres skadevare, som kan overvåke alt brukeren gjør på telefonen.

Den følger hver bevegelse og kan se alt som skjer på skjermen. Som du kan forestille deg, er det bare et spørsmål om tid før den oppdager et passord eller annen informasjon som kan brukes mot offeret.

Denne informasjonen sendes til nettkriminelle, som kan bruke den til å få tilgang til bankdetaljer eller andre sensitive data.

Brokewell er spesielt farlig fordi den fortsetter å utvikle seg og bli stadig mer avansert.

ThreadFabric, som utstedte advarselen, forklarer at den trojanske hesten fortsatt er under utvikling og at nye funksjoner ofte legges til, noe som gjør den enda farligere.

Selv om det ikke er klart om denne skadevaren har nådd Sverige, er det viktig å være forsiktig.

Sikkerhetseksperter anbefaler kun å oppdatere appene dine gjennom offisielle appbutikker for å sikre at oppdateringene er ekte og ikke et forsøk på å infisere enheten din.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.