Apple kommer med advarsel: Oppdater iPhone nå

26/06/2023 14:30

Emma

Teknologi
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvis du eier en iPhone, bør du sjekke om den kjører på det aller nyeste operativsystemet, ellers kan det ende dårlig.

Nå vil du sjekke iPhone-innstillingene dine og sørge for at enheten din kjører den aller nyeste iOS-programvaren fra Apple. Den amerikanske teknologigiganten har nettopp utstedt en presserende oppgradering til millioner av smarttelefoner som fikser to svært alvorlige feil.

Grunnen til at det er så viktig å sjekke iPhone umiddelbart, er at Apple har bekreftet at feilene allerede kan ha blitt "aktivt utnyttet", noe som betyr at det er mulig nettkriminelle er fullt klar over dem og bruker dem til å angripe enheter.

I utgivelsesnotatene sier Apple at begge feilene tillater kjøring av vilkårlig kode, noe som i hovedsak betyr at hackere kan utføre oppgaver på enheter uten eierens tillatelse.

Den første feilen bruker apper som en måte å utføre angrepet på, mens den andre feilen kan startes via skadelig nettinnhold.

Selv om det høres ganske skummelt ut, vil ingen fremtidige angrep kunne finne sted når den siste iOS 16.5.1-nedlastingen er installert. Derfor er det så viktig å holde ting oppdatert.

I tillegg til å fikse de to sikkerhetsfeilene, sier Apple også at denne utgivelsen løser et problem som forhindrer lading med Lightning til USB 3-kameraadapteren.

Hvis du vil kontrollere at enheten er fullstendig oppdatert, kan du gå til Innstillinger > Generelt > Programvareoppdatering. Hvis iPhone allerede kjører iOS 16.5.1, ikke bekymre deg. Hvis det viser noe lavere enn det, er det på tide å trykke på nedlastings- og installasjonsknappen.

Nyheten om iOS 16.5.1-oppdateringen kommer mens Apple er i ferd med å lansere iOS 17. Denne store oppdateringen inkluderer en rekke endringer, for eksempel nye kontaktkort, forbedret meldingsfunksjon, standby-modus og en journalapp.

Det er også muligheten til å dele numre lettere med nye kontakter via en oppdatering kalt NameDrop, som utveksler detaljer når to enheter holdes nær hverandre.

Ingen offisiell utgivelsesdato er kunngjort, men vi forventer at den lander på enhetene i september.

«Med iOS 17 har vi gjort iPhone mer personlig og intuitiv ved å ta hensyn til funksjonene vi alle bruker hver dag», sier Craig Federighi, ansvarlig for programvareutvikling hos Apple.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.