Apple planlegger en omfattende oppgradering av Siri for å matche konkurrentene

22/05/2024 12:00

Sofie

Teknologi
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Alle kjenner Siri, men hun står overfor endringer ettersom konkurrentene har gått forbi Apple.

Apple forbereder seg på en større overhaling av sin virtuelle assistent Siri, ettersom selskapet står overfor økende utfordringer fra avansert AI-teknologi utviklet av konkurrenter som OpenAIs ChatGPT.

Siden lanseringen i 2011 har Siri vært en pioner innen virtuelle assistenter, men hun har slitt med å holde tritt med de raske fremskritt innen samtale-AI som kan håndtere komplekse dialoger og oppgaver mer effektivt.

En kilde nær Apple uttalte: "Siri har vært begrenset til å håndtere enkle forespørsler og sliter ofte med å forstå brukerens hensikt." Disse begrensningene har tvunget Apple til å revurdere strategien sin etter å ha eksperimentert med nye AI-teknologier som ChatGPT.

"Siri virket utdatert sammenlignet med de nye AI-teknologiene, som kan skrive poesi, generere kode og håndtere dybdesamtaler."

Denne erkjennelsen har utløst den mest betydelige omstruktureringen av Siri og muligens hele Apples programvaredivisjon på over et tiår.

Fokuser på generativ AI

Den kommende oppdateringen forventes å transformere Siri fra en reaktiv assistent som håndterer individuelle forespørsler til en som kan delta i samtaler og integrere mer avanserte AI-funksjoner.

"Den nye versjonen av Siri vil revolusjonere måten vi samhandler med enhetene våre på, med funksjoner som spenner over produktivitet og personlig assistanse," la Apple-kilden til.

Apple forventes å avsløre flere detaljer om den oppgraderte Sirin og andre AI-initiativer på sin Worldwide Developers Conference 10. juni.