Apple slår fast: Derfor bør du ikke lukke apper som kjører i bakgrunnen

29/02/2024 07:00

Emma

Teknologi
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det kan faktisk tømme batteriet!

Du kan av og til se gjennom appene dine på telefonen og få et sjokk når du ser at du har omtrent 42 åpne - men det viser seg at du gjør det rette ved å la dem være som de er.

Jepp, mens du kanskje antar at det å ha så mange apper "åpne" vil føre til at iPhone går tregere og tømmer batterilevetiden raskere, er det ikke tilfelle.

Og det er faktisk å slå av - og deretter gjenåpne - apper som kan treffe batteriet hardt.

Apple forklarer

Apple anbefaler at du bare lukker apper hvis de slutter å fungere ordentlig - ellers lar de være i fred.

Apple forklarer: "Når de nylig brukte appene dine vises, er ikke appene åpne, men de er i ventemodus for å hjelpe deg med å navigere og multitaske. Du bør bare tvinge lukking av en app hvis den ikke reagerer."

Den utbredte oppfatningen om at færre apper betyr lengre batterilevetid kommer fra misforståelsen om at apper som vises på "karusellen" faktisk kjører.

Det gjør de ikke. De er bare frosset, slik at de ikke tar opp noen ekstra ressurser fra enheten mens du gjør alt annet du gjør.

Derfor er det ille å stenge dem

Teknologijournalist John Gruber ga ytterligere innsikt på bloggen Daring Fireball i hvorfor lukking av apper faktisk kan være dårlig for batteriet.

"Apper i bakgrunnen er effektivt 'frosset', noe som i stor grad begrenser hva de kan gjøre i bakgrunnen og frigjør RAM-en de brukte. iOS er veldig, veldig gode på dette. Det er så bra på dette at å låse opp en frossen app tar opp langt mindre CPU (og energi) enn å starte en app som hadde blitt tvunget til å avslutte,» forklarer eksperten og fortsetter:

"Ikke bare hjelper det ikke å tvinge appene dine til å lukke, det gjør faktisk vondt. Batterilevetiden din vil bli verre, og det vil ta mye lengre tid å bytte apper hvis du tvinger til å avslutte apper i bakgrunnen.

Gruber forklarer videre at det er en forståelig antagelse at en rask gjenåpning av en bakgrunnsapp betyr at den bruker mer batteri og dermed ikke har blitt frosset

– Men det er de. De blir virkelig frosset, og RAM-en de bruker blir virkelig gjenopprettet av systemet, og de tørker virkelig opp og kommer tilbake så raskt.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.