Boeing 777 setter fartsrekord: Du gjetter aldri hvor fort den fløy

08/05/2024 19:00

Emma

Teknologi
Foto: Shutterstock.com
En Boeing 777 har nettopp satt fartsrekord.

Mange av oss er fascinert av fly.

De tunge maskinene kan få oss fra A til B raskere enn vi noen gang kunne gjort i en superbil.

Men hvor fort flyr egentlig et fly?

Et Boeing-fly har nettopp satt en hastighetsrekord, og du vil sannsynligvis aldri gjette hvor fort det svevde gjennom luften da det fløy raskere enn noen lignende maskin noensinne gjorde.

Det skriver Future Zone.

Flyet, en Boeing 777-200F, fløy med en vanvittig hastighet på 1.329.32 kilometer i timen, og passerte lydens hastighet, som vanligvis er 1.234 kilometer i timen.

Men hva er hemmeligheten bak denne platen? En skikkelig runde medvind.

Når vi setter jorden opp mot fart i luften, spiller den kraftige jetstrømmen en stor rolle. Med vindhastigheter på over 400 kilometer i timen fløy Boeing-flyet fremover med en bakkehastighet på 1.329 kilometer i timen.

Flyets faktiske hastighet gjennom luften - det vil si hastigheten det beveget seg i jetstrømmen - var bare litt over 900 kilometer i timen, og derfor ble heller ikke lydmuren brutt.

Den forrige rekorden ble satt i februar 2020, da en Boeing 747 buldret fra New York til London på bare 4 timer og 56 minutter - selvfølgelig også med en hjelpende hånd fra jetstrømmene.

På den tiden nådde flyet en toppfart på 1.327,71 kilometer i timen.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.