Den verste måten å lade telefonen på: En vanlig feil mange gjør

28/03/2024 20:00

Sofie

Teknologi
Foto: Shutterstock
De fleste gjør det feil.

Hver og en av oss bruker en telefon, og det er vanskelig å forestille seg livet uten denne enheten.

Det er ingen hemmelighet at vi bruker telefonene våre så ofte at vi noen ganger til og med lader dem mer enn én gang om dagen. Dessverre er det mange som gjør det feil. Slik lader du telefonen riktig for å sikre at batteriet varer så lenge som mulig.

Telefoner: Ikke bare for samtaler lenger

For lengst er tiden borte da en telefon bare var en enhet for å ringe. Vi bruker en mengde mobilapplikasjoner daglig som forenkler kommunikasjon og håndterer rutinemessige (inkludert offisielle og banksaker).

Gitt hvor lang tid vi bruker med telefonene våre i hånden hver dag, tømmes batteriene raskt. Interessant nok er det ikke bare bruksfrekvensen som påvirker dette, men også måten vi lader dem på.

Hvordan du ikke skal lade telefonen

Mange av oss venter til telefonens batteri er helt utladet. Dette er en feil som forkorter batteriets levetid. Eksperter anbefaler ikke å vente på at smarttelefonen er fullstendig utladet.

Dette betyr imidlertid ikke at det er en god idé å la telefonen lades over natten. Dette er en annen dessverre populær feil. Batteriet skal ikke lades til 100 %, og dessuten påvirker batteriets levetid negativt å være tilkoblet i flere timer.

Den riktige måten å lade telefonen på

Hvis du vil at telefonen skal vare i årevis, ta vare på den. Hvordan skal du lade mobiltelefonen din riktig? Ikke tøm den til null og ikke lad den til 100 %.

Det er best å koble fra laderen når batterinivået når 90 %. Pass på at du kun bruker laderen som er beregnet på din telefonmodell. Dessuten anbefaler vi å ikke bruke telefonen mens den lades. Dette gjør at prosessoren kan avlastes.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.