Derfor bør du slå av mobiltelefonen oftere

18/05/2024 10:00

Sofie

Teknologi
Foto: Shutterstock
Når du hører hvorfor, vil du gjøre det mye oftere.

De fleste liker ikke tanken på å ikke ha mobiltelefonen klar i lommen 24 timer i døgnet. Men det kan faktisk være lurt å skru av mobilen noen ganger.

De fleste eksperter anbefaler å slå av mobiltelefonen minst en gang i uken. Men kan det virkelig påvirke mobiltelefonens ytelse og levetid?

Her er alt du trenger å vite om hvorfor smarttelefonen din fortjener en sårt tiltrengt pause nå og da, ifølge Mirror.

Bedre for batteriet

Dessverre varer ikke telefonbatterier evig. Prosessen med å lade og bruke batteriet kalles en syklus, og hver telefon har et begrenset antall før batteriet degraderes og begynner å holde mindre strøm enn før.

Vanligvis er området mellom 400 og 1600 sykluser.

Når du lar telefonen være på, selv under lading, brukes en liten mengde energi for å opprettholde nettverksforbindelsen, noe som sliter ned batteriet.

Du kan imidlertid redusere slitasjen ved å slå av telefonen når du lader den.

Ved å slå av telefonen mens den lader, går ladeprosessen raskere fordi den ikke trenger å opprettholde tilkoblinger eller utføre andre funksjoner.

Bedre for deg selv

De fleste eksperter er enige om at konstant å være på nett ikke er bra for mental helse, noe som kan føre til søvnproblemer, konsentrasjonsvansker og belastning på øynene.

En pause fra varsler, meldinger og andre distraksjoner hjelper deg å slappe av og være mer tilstede, spesielt i sosiale situasjoner.

Å slå av telefonen av og til kan hjelpe deg å unngå å bli avhengig av sosiale medier, som har vært knyttet til følelser av utilstrekkelighet, depresjon og isolasjon.

Dette er spesielt viktig om kvelden når hjernen prøver å slappe av fra dagens stress. Å bli utsatt for lyset fra elektronikk om kvelden og natten kan alvorlig forstyrre kroppens døgnrytme, og gjøre det vanskelig å få en god natts søvn.

Gjør telefonen din raskere og fjern feil

Alle datamaskiner drar nytte av en omstart, som hjelper til med å tømme midlertidige filer og hurtigbufferdata som kan henge i bakgrunnen.

Hver gang du slår av telefonen, tømmes RAM-en, akkurat som på en datamaskin. Hvis telefonen har vært på lenge, kan RAM-minnet fylles opp med unødvendige data, og gjøre systemet tregere og apper blir trege og ustabile.

Selv om mange enheter har forbedret seg i å administrere og tømme dette minnet, blir data ofte etterlatt. Å slå av telefonen frigjør minne igjen, og gjør den klar til å takle den neste store oppgaven uten å bli begrenset av overflødig data. Dette kan også forhindre systemkrasj og feil.

Selv om en omstart ikke løser alle problemer, kan den fikse tilkoblings- og systemproblemer. Det er derfor folk ofte spør: "Har du prøvd å slå den av og på igjen?"

Bedre for miljøet

Hvis du slår av telefonen om natten, varer den lenger, noe som betyr at du ikke trenger å bytte den så ofte. Den bruker også mindre strøm, noe som reduserer behovet for ny produksjon av telefoner.

En vanlig årsak til høye strømregninger og dårlige batterier er å lade telefonen mens du sover, da den fortsetter å lade mellom 99 og 100 prosent.

Du kan unngå dette ved å lade telefonen til 100 prosent, slå den av og deretter koble den fra. Om morgenen er den, akkurat som deg, frisk og klar for en ny dag.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.