Det gjelder alle Android-brukere: Google lanserer viktig funksjon

14/04/2024 19:00

Emma

Teknologi
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Det er god grunn til å glede seg.

Google har endelig lansert en etterlengtet funksjon for Android-brukere.

Denne nye funksjonen, kalt 'Finn meg' og ligner på Apples 'Finn meg', gir alle de med en Android-enhet muligheten til å spore enhetene sine.

Selv om den fullstendige utgivelsen ennå ikke er en realitet, og bare betaversjonen har blitt rullet ut, har Googles bevegelse mot å inkludere denne funksjonen blitt mottatt med stor applaus.

Det skriver Petel.

Den nye lokaliseringsfunksjonen, opprinnelig avduket på Google I/O 2023, er designet for å fungere på samme måte som Apples 'Find My'.

Google hadde planlagt en lansering sommeren 2023, men valgte å utsette den for å forbedre den underliggende teknologien.

Dette inkluderer blant annet muligheten til å spore enheter via Wi-Fi-rutere; Selv når de ikke er online. Med Androids omfattende brukerbase har Google potensial til å tilby et enda mer omfattende og nyttig system enn Apples nettverk.

Den langsomme utrullingen og betatestingen tyder på at Google er opptatt av å sikre at funksjonen er feilfri før den blir gjort allment tilgjengelig.

Selv om den offisielle lanseringen fortsatt er i horisonten, tyder alt på at Android-brukere snart vil ha en nyttig ressurs for å holde oversikt over enhetene sine, noe som markerer et betydelig skritt fremover for plattformens sikkerhetsfunksjoner.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.