Du trenger ikke å kontakte leverandøren din: 8 grunner til at WiFi'en er treg - og hvordan du fikser det

23/04/2024 05:00

Emma

Teknologi
Foto: Kamil Urban/Shutterstock
Foto: Kamil Urban/Shutterstock
Slik får du internett til å kjøre i raketthastighet.

Er Wi-Fi-tilkoblingen hjemme tregere enn forventet? Du er ikke alene.

Mange faktorer kan forstyrre signalet ditt uten at du er klar over det.

Nettstedet Lifehack Daddy-Cool.gr en liste over åtte overraskende synder som kan sabotere internettforbindelsen din:

  1. Metalloverflater og møbler: Metall er kjent for å tiltrekke seg og absorbere energi, og det samme er de elektromagnetiske bølgene ruteren din sender ut. Hold derfor ruteren borte fra metallbord og andre metallgjenstander for å forbedre WiFi-tilkoblingen.

  2. Vegger: Vegger laget av tette materialer som murstein, betong, stein eller marmor kan blokkere WiFi-signaler. Den beste løsningen er å plassere ruteren i et åpent område der veggene ikke forstyrrer signalet.

  3. Speil: Speil kan reflektere mer enn bare bildet ditt; de kan også reflektere og dermed svekke WiFi-signalet ditt. For å unngå dette problemet må du unngå å plassere ruteren for nær speil.

  4. Kjøleskap og vaskemaskiner: Disse apparatene inneholder ofte store mengder vann, som kan absorbere elektromagnetiske bølger og svekke signalet ditt.

  5. Dekorative LED-lys: Selv om de kan være vakre, skaper LED-lys et magnetfelt som kan samhandle med ruterenes elektromagnetiske bølger, noe som gjør dem til en dårlig kombinasjon for rask internettforbindelse.

  6. Babymonitorer: Disse enhetene fungerer vanligvis på 2.4 GHz og kan forstyrre WiFi. Det er best å holde babymonitorer borte fra ruteren.

  7. Droner: Selv om ikke alle dronemodeller skaper forstyrrelser, opererer mange på samme 2.4 GHz-frekvens som WiFi. Bruk av droner i nærheten av WiFi kan derfor forstyrre tilkoblingen.

  8. Mikrobølgeovner: Når en mikrobølgeovn brukes, kan den forstyrre WiFi-signaler på grunn av det lignende frekvensspekteret. Det anbefales å plassere ruteren ett nivå høyere enn mikrobølgeovnen for å unngå dette.

Ved å være klar over disse ofte oversett årsakene til treg WiFi, kan du ta skritt for å optimalisere hjemmetilkoblingen og unngå unødvendige distraksjoner.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.