Eksperttipsene: Hvordan forlenge batteri tiden til smarttelefonen

10/04/2024 19:00

Sofie

Teknologi
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er faktisk noen ting du kan gjøre.

Smarttelefoner har revolusjonert hverdagen vår med sine allsidige funksjoner, men dette har også ført til en betydelig forkorting av batterilevetiden sammenlignet med de enklere mobiltelefonene for et tiår siden.

Der tidligere telefonmodeller med små skjermer og alfanumeriske tastaturer kunne vare flere dager på en enkelt lading, krever dagens smarttelefoner ofte daglig lading på grunn av sine strømkrevende skjermer og mange funksjoner.

For å håndtere dette problemet og forlenge batterilevetiden til smarttelefonen din, er det ifølge benchmark.pl, flere tiltak du kan ta.

Her er noen praktiske tips:

  • Juster skjermens lysstyrke: En av de største energiforbrukerne er telefonens skjerm. Ved å redusere lysstyrken kan du spare betydelige mengder energi. I tillegg er det fordelaktig å aktivere mørk modus i appene som tilbyr dette, spesielt på telefoner med AMOLED-skjermer hvor svarte piksler ikke forbruker noe energi.

  • Aktiver batterisparemodus: De fleste smarttelefoner, enten de kjører iOS eller Android, tilbyr en batterisparemodus som begrenser bakgrunnsaktiviteten til apper og dermed forlenger batterilevetiden.

  • Avinstaller eller deaktiver unødvendige apper: Apper som kjører i bakgrunnen kan tappe mye energi. Ved å avinstallere eller deaktivere apper du ikke bruker, kan du redusere unødvendig energiforbruk.

  • Slå av Bluetooth-delingsfunksjonen: En funksjon som kontinuerlig søker etter enheter i nærheten via Bluetooth kan også trekke ekstra energi. Ved å slå av denne funksjonen i telefonens innstillinger kan du spare batteri.

Disse tipsene er enkle å implementere og kan utgjøre en stor forskjell i hvor lenge telefonen din varer på lading. Selv om produsenter fortsetter å utstyre enhetene sine med større batterier, er det viktig å være klar over hvilke funksjoner og innstillinger som bruker mest energi for å administrere batterilevetiden best mulig.

Å måtte lade telefonen hver natt er nå normen for de fleste smarttelefonbrukere, men ved å følge disse tipsene kan du maksimere batterilevetiden og redusere behovet for hyppig lading eller bruk av strømbanker i løpet av dagen.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.