Få mennesker tenker på det: I denne rekkefølgen må du aldri lade telefonen

03/04/2024 11:00

Emma

Teknologi
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Å la telefonen ligge i feil rekkefølge kan få store konsekvenser.

De fleste kan nok skrive under på at de ikke tenker på metoden de lader mobilen på. Men nå viser det seg at det er mer komplisert å lade mobilen riktig enn mange tror, og en enkel feil kan i verste fall forkorte levetiden til enheten din.

For hvilken rekkefølge er de riktige når det gjelder lading av en smarttelefon? Må laderen kobles til mobiltelefonen eller stikkontakten først?

Mediet Chip gir svaret på dette.

Ifølge eksperter fra Huawei spiller ordren en viktig rolle i helsen til enheten din. Den anbefalte metoden er å koble laderen til stikkontakten først, og deretter koble den til smarttelefonen.

"Dette gjør at du kan unngå tap av data, ytelsesforringelse, redusert batterilevetid, skjermflimmer og støy, kretsskader og andre problemer," sa Huawei-eksperter.

Her er forklaringen

Årsaken er at når laderen er koblet til stikkontakten, kan det oppstå korte spenningstopper, noe som potensielt kan skade enheten hvis laderen allerede er i den.

Disse stresstoppene er korte, men intense og kan føre til alvorlige skader over tid.

Når ladingen er fullført, bør laderen først tas ut av enheten og deretter fra stikkontakten, sa Huawei. Det lille trinnet i din daglige rutine kan ha stor innvirkning på levetiden og helsen til enheten din.

Selv om det kan virke som en bagatell, understreker Huawei viktigheten av å følge riktig rekkefølge hvis du vil maksimere ytelsen og levetiden til enheten din.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.