Gjør smarttelefonen din til den perfekte høyttaleren med Googles nye funksjon

03/07/2024 14:00

Sofie

Teknologi
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Google har introdusert en ny funksjon som hjelper med høytlesing og gjør smarttelefonen din til en personlig høyttaler.

Dette verktøyet er utviklet for å forbedre tilgjengeligheten og brukeropplevelsen for alle som trenger hjelp til å lese innhold på enhetene sine.

Tilgjengelighet

Ifølge teknologimagasinet Chip er denne funksjonen en del av Googles oppdrag om å gjøre teknologi tilgjengelig for alle.

Den bruker avansert tekst-til-tale-teknologi for å lese høyt fra nettsider, e-bøker og andre tekstbaserte medier, noe som gjør digitalt innhold lettere tilgjengelig.

Du kan enkelt aktivere denne funksjonen med et enkelt trykk. Den kan tilpasses, slik at du kan velge forskjellige stemmer og hastigheter for å passe dine preferanser.

Dette er spesielt nyttig for personer med synshemming eller lesevansker.

Hvordan det fungerer

Når den er aktivert, kan du markere tekst på skjermen, og enheten vil lese den høyt. Dette fungerer i alle apper som støtter tekstvalg, inkludert nettlesere, e-boklesere og dokumentlesere.

Googles avanserte AI-teknologi sørger for at lesingen høres naturlig og jevn ut. Du kan justere stemmeinnstillingene og hastigheten for å passe dine behov.

Denne funksjonen er ikke bare for de med syns- eller lesevansker. Det er også flott for multitasking eller alle som foretrekker å lytte til innhold.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.