Har du denne appen på mobilen? Da kan den lytte til deg når du sover

11/05/2023 15:50

Emma

Teknologi
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Tanken på at noen/noe hører på oss når vi sover er ikke særlig hyggelig. Likevel kan du bli "utsatt" for nettopp det.

De fleste av oss har mange apper på telefonene våre. Noen av dem er helt "nødvendige" for å få endene til å møtes, og noen brukes mest som tidsfordriv.

Men nå viser det seg at en veldig spesifikk app kan lytte til deg når du ligger fredelig og sover.

Det skriver Mirror.

WhatsApp har blitt anklaget for å "lytte til folk" mens selskapet truer med å forlate Storbritannia på grunn av sine egne sikkerhetshensyn.

Den populære appen kan forsvinne fra landet på grunn av en tvist om Storbritannias online sikkerhetslov, som sier at den heller vil forlate enn å overholde lover som den mener "kompromitterer" personvernet til alle brukere.

Samtidig har det vært påstander om at WhatsApp har vært aktiv når folk ikke har brukt appen.

Twitter-ingeniør Foad Dabiri delte et skjermbilde av mikrofon bruken sin fra Google Pixel-telefonen sin, og det så ut til å vise WhatsApp som lyttet inn.

"WhatsApp har brukt mikrofonen i bakgrunnen mens jeg sov og siden jeg våknet klokka 6:00 (og det er bare en del av tidslinjen!) Hva er det som skjer?» skrev han på Twitter.

Selv om det utløste noen spekulasjoner, inkludert en påstand fra Elon Musk om at WhatsApp ikke kan stole på, ser det ut til å skyldes en Android-feil og ikke et tilfelle av spionering.

– Vi mener dette er en feil på Android, som feil tilskriver informasjon i deres Privacy Dashboard og har bedt Google om å undersøke og rette opp, skriver WhatsApp i en uttalelse på Twitter.

– Brukerne har full kontroll over mikrofon innstillingene. Når WhatsApp gir tillatelse, får de bare tilgang til mikrofonen når en bruker ringer eller tar opp et talenotat eller en video - og selv da er denne kommunikasjonen beskyttet av ende-til-ende-kryptering, slik at WhatsApp ikke kan høre dem.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.