Her er de dårlige vanene du absolutt må unngå for mobilens skyld

06/04/2024 10:00

Sofie

Teknologi
Foto: Yarrrrbright / Shutterstock.com
Foto: Yarrrrbright / Shutterstock.com
Hvis du i tillegg lader smarttelefonen hele natten, eller bruker bilens sigarettenner til det, så gjelder dette deg.

Vi passer på at smarttelefonen vår aldri går tom for strøm, siden den er nesten uunnværlig i hverdagen vår. Ofte lar vi den være koblet til hele natten slik at den er klar til neste dag.

Faktisk viser det seg at denne dårlige vanen er svært skadelig for telefonens liv. Telefonbatterier lades raskt, men de blir skadet når de utsettes for høy spenning. Ved å la telefonen lade hele natten risikerer derfor batteriet å bli overopphetet og skadet.

For å avhjelpe dette problemet har de fleste produsenter utstyrt telefonene med systemer som automatisk slår av strømmen når ladingen er fullført.

Problemet er at telefonen naturlig lades ut av seg selv hvis den ikke er i bruk, noe som vil utløse ladingen på nytt.

Denne kjeden av små ladninger vil slite ned batteriet og føre til at telefonen overopphetes. Hvis du ikke har noe valg, husk i det minste å fjerne dekselet fra smarttelefonen slik at det ikke samler seg for mye varme.

For å bevare batteriet, anbefales det også å unngå ekstreme verdier og ha mellom 30 og 80 % strøm på det. Det vil derfor være bedre å gjennomføre flere småladinger i løpet av dagen. Eksperter anbefaler fortsatt å fullade (opptil 100%) en gang i måneden for å kalibrere batteriet.

Husk å ta laderen ut av stikkontakten

Når vi kobler fra telefonen kan det skje at vi lar laderen stå i stikkontakten. Denne forglemmelsen er en enorm sløsing med energi, for selv uten telefonen tilkoblet, bruker laderen energi. Ifølge Berkeley Lab bruker en ladetelefon i gjennomsnitt 3,68 W, sammenlignet med 2,24 W for en lader alene.

Vær også oppmerksom på at det er bedre å lade smarttelefonen med laderen fra produsenten, siden strømstyrken vil være perfekt kalibrert til enheten din. Unngå derfor kopier som kan skade batteriet på smarttelefonen.

Unngå å lade telefonen i bilen

Det er praktisk å lade telefonen mens du kjører. Faktisk er biler i dag utstyrt med USB-porter spesielt for dette formålet. Likevel, ifølge eksperter, er dette en veldig dårlig idé. Ofte er ikke bilens lader kraftig nok til å lade telefonen ordentlig, da den bruker mer energi enn laderen leverer.

Kort sagt, du risikerer å se batterinivået stige veldig sakte. I det lange løp kan dette til og med forårsake skade på batteriet.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.